Postupak registracije i otvaranja računa na PayPalu

Kao što smo spomenuli, za registraciju na PayPal preporučamo Visa Electron karticu, ali se na PayPal mogu registrirati i MasterCard i Visa kreditne kartice.

Prednosti Vise Electron kartice su jednostavnost za ugovaranje, naknada koja se naplaćuje samo ukoliko ste imali promet po računu u tekućem mjesecu i činjenica da iako nije kreditna kartica na poleđini ima CVV broj te je pogodna za registraciju na PayPal.

Erste banka izdaje Visa Electron kartice kunskog i deviznog računa. Preporučamo klijentima korištenje kartice deviznog računa za plaćanje Pay Palom. Za dobivanje Vise Electron kartice potrebno je otvoriti devizni račun ili kunski štedni račun u Erste banci.

Postupak registracije i otvaranje računa na PayPalu

Postupak registracije brz je i jednostavan. Na početnoj stranici PayPal web adrese www.paypal.com, nalazi se 'sign up' gumb.
Klikom na gumb, otvara se prozor u kojem se odabire vrsta računa. Ako želite otvoriti PayPal račun za kupovinu proizvoda i prijenos novca drugim osobama odaberite državu "Croatia" i pod "Individual account" kliknite na gumb "Open an account" na lijevoj strani ekrana.

Slika 1. Odabir vrste računa

Odabirom željenog računa, otvara se prozor s obrascem za registraciju (slika 2.).

Slika 2. Obrazac za unos osobnih podataka

Potrebno je samo slijediti upute te ispravno unijeti osobne podatke u poljima obrasca i račun je otvoren u samo nekoliko "klikova". Važno je napomenuti da pripazite pri unosu e-mail adrese iz razloga što će vam unesena e-mail adresa služiti kao korisničko ime za logiranje na PayPal.

 

Definiranje valuta plaćanja

Po uspješno obavljenoj registraciji PayPal automatski dodjeljuje limit potrošnje koji iznosi $100.
Za primarnu valutu računa preporuča se definirati valutu zemlje u kojoj će se najčešće obavljati kupovina.
Primjerice, ako namjeravate kupovati pretežno kod američkih trgovaca tada je za primarnu valutu najbolje odabrati dolar. Ako će mjesto stalne kupovine biti Velika Britanija tada je najbolje odabrati funtu i tako redom.

 

Registracija kartice na PayPal

Novost je što se na obrascu za otvaranje računa može odmah dodati kartica čime se znatno ubrzava postupak kompletne registracije.
Za povećanje limita, a ujedno i usluga novčanog prijenosa, potrebno je dodati kreditnu ili debitnu karticu ukoliko to nije učinjeno prilikom otvaranja računa.

Tada je potrebno u Profile izborniku odabrati opciju Add/Edit Credit Card (slika 3. ).

Slika 3. Dodavanje kreditne/debitne kartice

Unose se podaci o kartici: Vrsta kartice, broj kartice, rok važenja i CVV2/CVC2/CID broj (slika 4).

Slika 4 . Unos podataka s kartice

Pod uvjetom da su svi uneseni podaci ispravni dolazi se do ekrana za potvrdu kartice.
Nakon klika 'Save and Continue' (slika 5.), PayPal će naplatiti $1,95 te poslati banci korisnika četveroznamenkasti broj nazvan Expanded Use Number (slika 6.), u polju za opis transakcije.

Slika 5 . Povezivanje kartice s PayPal računom

Četveroznamenkasti kod možete vidjeti pod prometom svog računa na Erste NetBankingu. (slika 7.)

Slika 6 . Četveroznamenkasti PayPal kod

Dobiveni broj potrebno je unijeti u polje predviđeno za verifikaciju (slika 7.), a nalazi se u 'Profile' izborniku.

Vrlo je važno da korisnik ne unosi nasumične brojeve, jer nakon nekoliko pogrešnih unosa, PayPal blokira račun zbog mogućnosti zlouporabe i neovlaštenog pokušaja korištenja kartice.

Postupkom verifikacije potvrđuje se legitimnosti korisnika kartice kao i ispravnost svih unesenih podataka.

Slika 7. Prozor za unos verifikacijskog koda

Nakon unosa ispravnog broja, pojavit će se informacija da je proces verifikacije uspješno završen te da će iznos od 1,95 $ biti vraćen na karticu/račun (slika 8).

Slika 8. Uspješna verifikacija kartice

Po završetku kompletne registracije PayPal račun postaje potpun i funkcionalan!