Erste fragmenti 9Erste fragmenti 9

Otkupljen radovi u sklopu projekta „Erste fragmenti 9“, u travnju su predstavljeni na izložbi u Galeriji Bačva (HDLU), a potom i u Malom salonu u Rijeci. Stručni žiri, na čelu s Vanjom Babićem, za otkup je odabrao 17 radova 14 autora, kao i pobjednika natječaja Ivana Prerada za sliku „Mangaakuta“ kojem je dodijeljena posebna novčana nagrada Erste Grand Prix u iznosu 10.000 kuna.

Jedna godišnja Erste stipendija u visini 1.000 kuna mjesečno, a na koju su se  mogli prijaviti studenti Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, dodijeljena je Leoni Kadijević. Već nekoliko godinu zaredom dodjeljuje se i posebna nagrada po izboru posjetitelja Facebook stranice Erste banke u visini  3.000 kuna, a koja je ove godine dodijeljena Vanji Trobić za sliku „Behemoth“ iz ciklusa „Vizije donjeg svijeta“.

Pored navedenih autora, javnosti su predstavljena i otkupljena djela Valentine Supanz, Radovana Kunića, Renea Bachrach-Krištofića, Patricije Purgar, Tene Pavletić, Mislava Lešića, Marite Stanić, Frana Makeka, Davida Mohamad Shreima, Borka Vukosava, Jelene Azinović i Maje Blažek. Ukupno je otkupljeno 17 djela vrijednosti 84.350 kuna.

Najbolje radove izabralo je stručno povjerenstvo u sastavu: voditelj Galerije Matice hrvatske Vanja Babić, likovna kritičarka Jutarnjeg lista Patricia Kiš, voditeljica galerijskih prostora Hrvatskog društva likovnih umjetnika Tea Hatadi, akademski slikar Branko Milenković te ravnatelj Strossmayerove galerije Borivoj Popovčak.


Galerija otkupljenih radova


 

Screensaver otkupljenih radova

Ovdje možete instalirati screensaver otkupljenih radova na svoje računalo.