Hrabrost u jeku pandemije

Pokrenuti vlastiti posao nije nimalo lako, ali uz dozu samopouzdanja i jasnu viziju to je puno lakše. Važno je samo imati dobar vjetar u leđa. Brend Food For Life to dokazuje.

Odnedavno se u Zagrebu, u Tkalčićevoj ulici otvorio restoran u kojem je zdrava prehrana glavni prioritet. Plod je to dugogodišnjeg rada poznatog chefa Marija Bobanovića, koji je ideju o pokretanju ovako specifičnog projekta dobio promišljajući o tome kako se hranimo, koje namirnice koristimo i kakve su nam prehrambene navike. Iz toga je rođen projekt Food For Life. “Svoju karijeru u ugostiteljstvu i prvenstveno kuhanju započeo sam u prvom redu zbog istinskog zadovoljstva i ljubavi koje mi je taj posao donosio, ali s godinama, riječ industrija je nekako iskakala u prvi plan i tu su ta promišljanja vrlo brzo krenula. Hrana je postala dostupna, relativno jeftina i u općem ludilu konzumerizma i generalnog pristupa da sve mora biti brže, jače, veće, obilnije, naše prehrambene navike su ozbiljno poremećene. O tom problemu valjda su dosad već svi upoznati, ali dostupnost gotove jeftine hrane pune prerađevina, šećera, masti još su uvijek uglavnom izvor naših svakodnevnih obroka.

Drugačija ponuda

Kako bi to promijenio, Mario Bobanović je, uočivši da u ugostiteljskoj ponudi uravnotežene prehrambene ponude itekako nedostaje, stvorio sasvim drugačiji jelovnik. Ističe da je ideja bila stvoriti jednostavnu, izbalansiranu, ukusnu hranu koja po svom sastavu ne pretjeruje ni u jednom segmentu, niti nutritivno niti kvantitativno.

Otvoriti restoran u jeku pandemije, osobito s fokusom na zdravu prehranu, iziskuje dozu hrabrosti. No s obzirom na to da su zdrava prehrana i svijest o onome što jedemo sve više u fokusu, Mario ističe kako se nada da ipak nije riječ o prolaznom trendu i da ljudi postaju svjesni dobrobiti takvog načina prehrane. Reakcije kupaca također su izrazito pozitivne. “Odjek je za sada fenomenalan, zaista su ljudi mahom oduševljeni, kako hranom tako i cijelom idejom brenda.”

Posebna briga

Osim posebne posvećenosti odabiru namirnica, posebna pozornost obraća se i na samu pripremu. U Food For Lifeu paze da iz svake namirnice iskoriste ono najkvalitetnije čuvajući pri tome njezine nutritivne vrijednosti i tako je serviraju. Vode se idejom da hrana koju unosimo pokazuje koliko se brinemo o sebi. A zahvaljujući blizini zagrebačkog Dolca, izbor svježih sezonskih namirnica nadohvat je ruke i prema tome se kreira sezonski meni. “Većinu namirnica svakodnevno biram na štandovima naših kumica te ću sasvim sigurno za sada vrlo dosljedno pratiti sve promjene u prirodi i koristiti najsvježije sezonske plodove koji nam se u tom trenutku nude”, naglašava Mario. Posebna suradnja ostvarena je i s domaćim OPG-ovima. Bogata domaća ponuda olakšava kreiranje novih jela i proizvoda na putu onoga što žele.

Zbog pandemijskih uvjeta, rad restorana za sada je fokusiran isključivo na dostavu. No u nadi u skorašnju normalizaciju poslovanja cijelog sektora, Mario Bobanović najavljuje još veću paletu proizvoda koju planira ponuditi svojim klijentima. U tome će mu zasigurno i dalje podrška biti Erste banka, s kojom, naglašava Mario, već dugo uspješno surađuje i na privatnom i na poslovnom planu.

Ideja koja stoji iza projekta Food for Life jest pružiti kupcima jednostavnu, izbalansiranu, ukusnu hranu koja po svom sastavu ne pretjeruje ni u jednom segmentu, niti nutritivno niti kvantitativno.

Moglo bi te zanimati i...

Ideal transporti KM

Modulos

Pozitiva Samobor