Otkako je prije više od godinu dana na zagrebačkoj Trešnjevci otvorena craft pekarnica Bread Club, na kruh i peciva gledamo sasvim drugim očima.
Od kraja veljače 2020. godine, Bread Club nalazi se na još jednoj lokaciji u samom središtu Zagreba, u Vlaškoj ulici 27. Iza ovog jedinstvenog koncepta stoje sestre Zrinka Zajec i Anamrija Palić, zaljubljenice u kruh i peciva koje su pokrenule Kruh na treću, liniju sourdough kruhova. Svoja prethodna iskustva u radu s kruhom pretočile su u mjesto gdje ljubav prema hrani dobiva sasvim novu dimenziju. “Preko kruha smo se upoznali, postali prijatelji i tako je došla ideja za otvaranjem craft pekarnice. Odlučili smo ujediniti svoja iskustva i ponuditi nešto čega nema na tržištu”, rekla nam je Zrinka Zajec.
Originalan koncept
Uz Zrinku i Anamariju, Bread Club tim čini i Darko Kušić, kuhar koji je dugi niz godina radio u restoranu Bora Bar na Lošinju, a završio je i edukacije za pâtisserie u Münchenu, San Franciscu i uskoro se sprema u Moskvu. Perfekcionist i majstor svog zanata, kako ga sa smiješkom opisuje Zrinka. Tu je i Andrija Pernar, profesor kineziologije i samouki pekar te poslovođa Bread Cluba i dobri duh proizvodnje. Ono po čemu se Bread Club razlikuje od ostalih pekarnica na tržištu jest poseban i minuciozan pristup proizvodnji kruha. Naime, kako nam je otkrila Zrinka, u proizvodnji ne koriste kemijske dodatke (aditive), kao ni industrijski kvasac. “Sastojci za naš kruh su doslovno brašno, sol i voda jer želimo ljudima ponuditi kvalitetan proizvod.” Veliku pozornost posvećuju i svojim zaposlenicima koji su im itekako važni i zajedno čine pravu malu obitelj.
MISAO DANA
Sastojci za naš kruh su doslovno brašno, sol i voda jer želimo ljudima ponuditi kvalitetan proizvod.
Ljubav i planovi
Njihovu ljubav prema kruhu i onome što rade prepoznali su i kupci koji su s oduševljenjem prihvatili ovaj drugačiji pristup. A u sve su se fantastično uklopili i odlični proizvodi prepuni aroma koje osvajaju na prvi zalogaj, jer jednom kad probate njihove proizvode, uvijek im se vraćate. Posebnost Bread Cluba je i u činjenici da imaju otvoreni koncept i svi kupci lako mogu vidjeti kako nastaju njihovi proizvodi. Zrinka nam kaže kako je takav koncept oduševio kupce i da su njihove reakcije odlične. “Vizualna komunikacija između proizvodnje i kupca vrlo je bitna. Uvijek imaju puno pitanja i naši pekari uvijek s puno entuzijazma objasne sve što ih zanima”, dodaje. Otvorenje nove lokacije Bread Cluba samo je jedan u nizu velikih planova, no ovi mladi poduzetnici idu korak po korak. “Želja je otvoriti veliku proizvodnju što bi nam omogućilo veleprodaju. Proizvoditi svoje brašno. Planova je na pretek”, govori Zrinka o budućnosti. A bez obzira na to o kakvim je planovima riječ, iza njih će, kao i do sada, stati Erste banka, koja se pokazala kao odličan partner. Naime, upravo u njoj su prepoznali partnera koji će im osigurati najbolje uvjete. “Vrlo smo zadovoljni izborom banke. Imamo odlično iskustvo od prvog sastanka s Erste timom koji nas je vodio kroz sve korake do dobivanja kredita. Kredit nam je omogućio da povećamo i poboljšamo proizvodnju i otvorimo još jednu poslovnicu.”
Moglo bi te zanimati i...
Priča poduzetnice koja se nije dala uplašiti krizom
Čakovečki Lepi Dečki, uz craft pivovaru, za vrijeme krize pokrenuli su i destileriju
Upoznajte specijaliziranu kuhinju s plemenitim ciljevima