Odgoda otplate kredita

Mogućnost odgode otplate kredita za klijente s područja Sisačko-moslavačke županije i okolnih županija, kojima je nekretnina u mjestu boravišta ili prebivališta pogođena potresom i oštećena.

Svojim klijentima, građanima s područja Sisačko-moslavačke županije i okolnih županija, kojima je nekretnina u mjestu boravišta ili prebivališta pogođena potresom i oštećena, Erste banka je omogućila ugovaranje odgode otplate kredita na razdoblje od 6 do 12 mjeseci.

Odgodu na razdoblje do šest mjeseci mogu ugovoriti i građani koji su, zbog posljedica potresa, ostali bez prihoda ili su im prihodi značajno smanjeni.

Osnovne informacije

Odgoda plaćanja za razdoblje od 6 do 12 mjeseci

Bez naknade za obradu zahtjeva

Predaja zahtjeva za odgodu otplate kredita u bilo kojoj poslovnici banke

Za realizaciju odgode otplate kredita ne naplaćuje se naknada te banka ne zahtijeva dodatne instrumente osiguranja ili zamjenu postojećih. U slučajevima kad je inicijalnim ugovorom o kreditu bilo zasnovano založno pravo na nekretninama u korist banke, prilikom realizacije odgode potrebno je provesti postupak solemnizacije aneksa ugovora, a banka će u cijelosti snositi pripadajući javnobilježnički trošak.

Zahtjevi za odgodu otplate kredita mogu se osobno predati u bilo kojoj poslovnici banke.

Za sva pitanja klijenti se mogu obratiti Konakt centru Erste banke na telefonski broj 0800 7890 ili na e-mail adresu erstebank@erstebank.hr.

Klijentima s područja Sisačko-moslavačke županije je zaustavljena aktivacija novih instrumenata osiguranja za naplatu nepodmirenih dospjelih dugovanja te se na zahtjev omogućuje privremena obustava izvršenja trajnih naloga klijentima koji na taj način otplaćuju svoje kredite.

Klijentima s područja Sisačko-moslavačke županije privremeno je ukinut obračun zatezne kamate na sva nepodmirena dugovanja, koja dospijevaju na naplatu do 31.3.2021.

Klijentima s područja Sisačko-moslavačke županije, koji koriste prešutna prekoračenja po tekućem računu s dospijećem do 9. travnja 2021., prekoračenja će se automatski produljiti i to pod jednakim i nepromijenjenim uvjetima.

Klijenti koji realiziraju odgodu otplate kredita bit će ujedno oslobođeni i plaćanja naknade za vođenje transakcijskih računa u prva tri mjeseca tekuće godine.

Naša vrata su vam uvijek otvorena

Samo obavezno dogovorite sastanak u poslovnici ili naručite poziv jer želimo da vas dočekaju odgovori na sva vaša pitanja.

Online podrška 6 - 22

Odaberite način komunikacije koji vam najviše odgovara.