Dobro došao u Erste Club!

Uz usluge posebno skrojene za mlade
uđi u svijet financija.

Što je to Erste Club

 

Ulaziš u banku otvoriti račun, dolaziš na red, par sekundi gledaš tetu na šalteru ravno u oči, a ona te upita: “Trebate li žiro ili tekući?” Gledaš oko sebe, guglaš po mobitelu, zoveš frenda, znojiš se...

Pa da te poštedimo takve situacije, jer ćeš vjerojatno napraviti podugačak red iza sebe i zaraditi koji mrki pogled ekipe u najboljim godinama, predstavljamo ti Erste Club proizvode koji ti pomažu da zakoračiš u svijet financija.

Erste Club paket ili Erste Club žirac? Pitanje je sad...

Zapravo je pravo pitanje: jel‘ ti puno 4 kune mjesečno plaćati gomilu super usluga? Jer ako nije, Erste Club paket je the way to go. Dobiješ žiro-račun, NetBanking, mBanking i SMS usluge uz koje možeš bankariti preko kompa ili moba, a možeš zatražiti i Diners Club studentsku karticu i kupiti cijeli internet.

Ili te sve to, iz nekog razloga, nimalo ne zanima, samo hoćeš svoj žiro-račun, karticu, PIN i pustite me na miru s naknadama. E onda je Erste Club žirac za tebe.

Žirac

Bez obzira radiš li povremeno ili si stalno zaposlen, primaš li stipendiju, šalju li ti roditelji džeparac, potreban ti je žiro-račun.

0 kn/mj.
žiro-račun
Visa Electron kartica
otvaranje računa bez naknade za izdavanje kartice i PIN-a
X
X
X
X
Registracija kartice na  servise elektroničkog plaćanja
(PayPal, Skrill, Google Wallet, Payoneer, Playa, Quickpay, AlertPay)
Online plaćanja na prodajnim mjestima koja prihvaćaju
Visa Electron kartice

Paket

Erste Club paket borbeni je komplet za financijski život mladih ljudi koji ti omogućuje da bolje raspolažeš svojom lovom.

4 kn/mj.
žiro-račun
Maestro debitna beskontaktna kartica
bez naknade za prvo izdavanje kartice i PIN-a
NetBanking
mBanking
FonBanking
Erste SMS
X
Online plaćanja na prodajnim mjestima koja prihvaćaju
Maestro kartice

Pogledaj i...

Ako želiš tekući račun za mlade u sklopu Paketa, naknada za vođenje je dodatnih 4 kn mjesečno, ali uz tekući račun možeš ostvariti pravo na korištenje prekoračenja po računu u iznosu do 2.000 kn.

Prekoračenje po računu mogu ostvariti samo punoljetni korisnici Erste Club Paketa.

 

Štednju započinješ već sa samo 100,00 kuna!


Erste Club štednja idealna je za sve koji tek počinju stvarati svoju ušteđevinu jer ti daje priliku štedjeti prema tvojim mogućnostima – na svoju štednju uplaćuješ kada i koliko želiš!

Štednja je u prvom redu navika koja ti pomaže u kreiranju i povećanju vlastitog budžeta, što ranije počneš štedjeti, prije ćeš ostvariti svoje ciljeve.

Što trebaš znati prije nego se odlučiš na Erste Club štednju?

 • namijenjena je štedišama od 15 do 26 godina,
 • minimalni početni ulog iznosi 100 kuna, odnosno protuvrijednost u odgovarajućoj valuti,
 • naknadne pojedinačne uplate nisu ograničene niti minimalnim niti maksimalnim iznosom te isključivo ovise o vašim financijskim mogućnostima
 • uz redovnu kamatu na štednju, ostvaruješ i atraktivnu dodatnu premiju, ovisno o roku oročenja i iznosu ukupno obračunate kamate

Bojiš se da ćeš svoj novac zatrebati prije isteka roka oročenja?

U slučaju prijevremenog razročenja depozita nakon isteka 6 mjeseci i 1 dan od prvog dana oročenja odnosno prvog dana posljednjeg produljenja, na cijeli iznos oročenja ćemo ti obračunati ugovorenu kamatnu stopu…ali bez premije!

Erste Club kreditima mogu se financirati:

 • troškovi školarine za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu
 • troškovi školovanja: smještaj, prehrana, studijska putovanja, udžbenici i oprema
 • stručne edukacije i tečajevi
 • privatne škole i vrtići

Saznaj više o kreditima za obrazovanje ovdje.

 

Diners Club kartice za studente bez naplate članarine za prvu godinu korištenja!

Bez jamca:

 • ako ti je dovoljan limit do 1.000kn
 • želiš kupovati na rate
 • možeš ju zatražiti sam

Uz jamca:

 • limit veći od 1.000kn
 • želiš kupovati na rate
 • jamac može biti bilo koja radno sposobna punoljetna osoba, a ne nužno roditelj/ skrbnik/ zakonski zastupnik studenta

Obavezno je donijeti potvrdu o upisu u tekuću akademsku godinu. Studentsku karticu je moguće odobriti studentima od 18 do 26 godina.

Online podrška 0 - 24

Javite nam se na chat ili video pozivom.

U vrijeme kad vama odgovara

U par klikova dogovorite sastanak ili naručite poziv.

Korisni savjeti

Tekući račun

Transakcijski račun koji služi za primanje novca koji ti se redovno uplaćuje (npr. plaće, mirovine). Na tekućem računu možeš imati i dopušteno prekoračenje (minus po tekućem računu) koji ponekad dobro dođe! Ako si već zaposlen i primaš redovnu plaću – ovo je račun za tebe!

Žiro račun

Transakcijski račun koji služi za primanje novca koji ti se povremeno uplaćuje (npr. sredstava na osnovu rada učenika i studenata putem Student servisa, honorara na osnovu ugovora o djelu, autorskih naknada, stipendija, nagrada učenika i studenata, prihoda od poljoprivredne i turističke djelatnosti). Po žiro računu ne možeš ostvariti dopušteno prekoračenje tj. ne možeš ući u minus. Koliko imaš – toliko trošiš. Ako tu i tamo nađeš neki poslić – ovo je račun za tebe!

Dopušteno prekoračenje

Predstavlja kredit kojim ti banka omogućuje dodatnu lovu na tekućem računu, a prvom sljedećom uplatom automatski se namiruje potrošeni iznos. Osim naziva dopušteno prekoračenje koristi se i naziv „dozvoljeni minus po tekućem računu“ ili „okvirni kredit“. Sad vidiš da i jedan minus može imati svojih pluseva.

Nedopušteno prekoračenje

Nastaje ukoliko prijeđeš limit odobrenog dopuštenog prekoračenja. U tom slučaju plaćaš zakonsku zateznu kamatu na prekoračeni iznos sredstava.

Trajni nalog

Nalog za plaćanje računa čiji iznos je uvijek isti. Osim iznosa, kao vlasnik tekućeg računa definiraš i vremenski period te dinamiku plaćanja. Trajnim nalogom možeš mjesečno izdvajati određeni iznos na svoju štednju, sestrin račun ili plaćati gazdi najamninu.

Izravno terećenje

Nalog za plaćanje računa čiji iznos nije uvijek isti i ovisi o potrošnji. Izravnim terećenjem možeš plaćati svoje račune za telekomunikacijske usluge, električnu energiju i ostale komunalne usluge. Ako ugovoriš izravno terećenje, banka plaća tvoje mjesečne režije.

Dobiješ lovu na početku mjeseca pa kupiš jednoroga, odjašeš u grad, počastiš prijatelje, kupiš 40 kuglica sladoleda, 30 pari žutih cipela, vratiš se doma i pitaš starce za kino. Možda se tako ne čini na prvu, ali ovo je odličan primjer lošeg raspolaganja budžetom. Jako zabavno, ali loše.

Poanta kućnog budžeta je da cijeli mjesece imaš love za ono što ti treba i da ti na kraju mjeseca još i ostane koja kuna za kasicu prasicu ili štednju u banci. Ali kako to izvesti?

Postoji jedno zlatno pravilo - nisu svi tvoji novci tvoji? Kako to mislite, sad se pitaš? Pa jednostavno, postoji nešto što se zove fiksni i mjesečni troškovi - to su stvari koje moraš platiti fiksno (školarina, članarina u biblioteci, knjige, pokazna karta…) ili mjesečno (stanarina, hrana,režije…) kako god okreneš. Kad od love koju imaš ili ćeš dobiti odbiješ fiksne i mjesečne troškove, ostane ti lova koja je stvarno tvoja i možeš je proćerdati na sve ono što smo spominjali u prvoj rečenici ili staviti na račun.

Prije svega, odlična, odlična odluka!!

E sad, treba nabaviti i sredstva za plaćanje školarine, životne troškove itd. I tu upadamo mi s Erste Club kreditom za podmirivanje školarine na preddiplomski i poslijediplomskim studijima u Hrvatskoj i inozemstvu, troškove privatnih škola, stručnih edukacija, tečajeva itd. S njim možeš financirati i ostale troškove školovanja poput troškova smještaja, studijskih putovanja i slično. Ako te zanimaju detaljni uvjeti ovog pametnog kredita, tu smo za tebe…

Malo je poznat podatak da kada pjesmu “Tata kupi mi auto” pustiš unazad, čuješ stihove: “Štedi ćerce, štedi”. Putovanje, novi smartphone, tečaj španjolskog… želje vrlo često nisu jeftine, ali uz malo discipline i dobru banku za sve možeš uštedjeti. Sigurno se pitaš koliko ti novaca treba za početi, koliko moraš mjesečno uplatiti itd. Stvar je vrlo jednostavna, ovisno o vrsti štednje imaš različite uloge i mjesečne uplati. Super primjer je štednja koju ti omogućuje Erste Club za mlade: početni ulog iznosi svega 100 kn, a nakon toga samostalno odlučuješ o mjesečnoj uplati, tj. uplaćuješ koliko god želiš ili možeš, imaš kunu - uplatiš kunu, imaš milijardu kuna - uplatiš milijardu kuna. Krajnje jednostavno, samo treba malo strpljenja i ustrajnosti.

Bankomat je nakon perilice za rublje apsolutno najbolji izum na svijetu. Imamo mi super osoblje u Erste banci, imamo i Redomat s kojim ne moraš čekati u redu, imamo sve, ali brate ako ne moraš ulaziti u banku - nemoj. A tu su još i nedjelje, praznici, putovanja u inozemstvo i sve one situacije u kojima ne možeš do banke ni da hoćeš. A nećeš :)

Zato imamo odličnu mrežu bankomata, jedan se sigurno nalazi parsto metara od mjesta gdje upravo čitaš ovaj tekst. Evo par napomena za korištenje bankomata:

 1. kartice Erste banke prihvaćene su na svim bankomatima diljem svijeta koji imaju oznaku brenda kartice čiji si korisnik
 2. ako putuješ izvan Europe, savjetujemo podizanje na bankomatima koji podržavaju EMV/čip tehnologiju
 3. korištenje kartice na terminalima izvan Europe prije se mora najaviti Banci, kako bi se omogućilo od strane Banke podizanje gotovine na svim tipovima bankomata (navedeno se NE odnosi na zemlje u Europi) 

Ali mogu li lovu podignuti na bankomatima drugih banaka?

Naravno da možeš, bankomati drugih banaka, iako smo donedavno mislili suprotno, ne grizu. Ali zato uzimaju određenu naknadu pa samo to imaj u vidu.

Nije lijepo psovati. Skoro nikada. Kažemo “skoro” zato što je u nekim trenutcima potpuno prirodno tako brutalno opsovati da pucaju stakla, a starije gospođe u krugu od 100 metara automatski padaju u nesvijest. Jedna od tih situacija je krađa kartice. Srećom, nakon što ste nepoznatom počinitelju spomenuli kompletnu obitelj, kućnog ljubimca, poštara i vodoinstalatera, kroz par jednostavnih koraka možeš spriječiti prokletog nitkova u namjeri da tvojom lovom na internetu kupi jednoroga.

Dakle, ako dođe do krađe/gubitka debitne kartice, ovo su koraci:

 • nazoveš Kontakt centar Erste banke na besplatan broj telefona 0800 7890 ili za pozive iz inozemstva + 385 51 365591 (nije besplatan) i zatraži blokadu kartice kako bi se spriječila zlouporaba
 • kartica se može blokirati i pozivom u EGCP na broj telefona 072 600 699# ili odlaskom klijenta u bilo koju najbližu poslovnicu Erste banke 

Nakon blokade kartice, sve naknadne transakcije ne mogu se uspješno obaviti. E, nećeš razbojniče!!

Pogledaj i ostale račune:

Usluga prebacivanja računa u Erste banku

Želite svoj tekući, žiro ili devizni račun prebaciti u Erste banku? Bez obzira je li razlog za prebacivanje ugovaranje kredita u Erste banci ili smatrate da ponuda naših računa više odgovara vašim potrebama - to možete učini jednostavno u svim poslovnicama Erste banke.