Naš način poslovanja
Bankarenje s osobnim pristupom

U Erste grupi cijenimo pojedinca. To vrijedi za milijune klijenata čije posebne potrebe pratimo, ali i za naše zaposlenike. Svaki zaposlenik Erste grupe izabran je zbog svojih vještina, osobnosti i stava. Vjerujemo da poštovanje, kreativnost, želja za radom i pozitivni stav doprinose viziji započetoj prije 200 godina: biti banka koja je prvi odabir klijenata u srednjoj i istočnoj Europi

Naš identitet

Osnovani 1819. Jedinstveni oduvijek.

Erste Grupa ima jak, jedinstven identitet koji se temelji na jednostavnom konceptu:

Ovdje nismo samo u bankarskom poslu. Jedan od naših ciljeva je i pomoći ljudima prilikom upravljanja njihovim financijamaTo je bila misija naših osnivača, kada su osnovali ovu banku prije 200 godina kako bi se borili protiv siromaštva. To je i misija naše bankarske grupe i danas.

Mi smo također prvi koji tu misiju širimo u Srednjoj i istočnoj Europi, na način da pomažemo ljudima regije doseći bolji financijski položaj i neovisnost, korak po korak. Stvarajući vrijednost i dijeleći je, koncept je koji smo prvobitno stvorili, čega se i dalje držimo. 

Naša raznolikost

Naša se konkurentska prednost temelji na raznolikosti – mi smo Grupa u kojoj se spaja mnogo kultura i iskustava, ali kao jedna grupa dijelimo dugu tradiciju i spaja nas zajednička vizija.

Raznolikost rezultira mnogim prednostima za našu Grupu. Zbog toga se trudimo razumjeti različite potrebe naših klijenata, razvijamo vještinu komuniciranja s klijentima u kontekstu njihovih želja i potreba. Nadalje, osiguravamo organizacijsku učinkovitost integrirajući raznolikost u modele kompetencija, edukacija i programe razvoja.

Naš način poslovanja

Raditi nešto značajno

Zarađivanje može imati dublje značenje kad je posao koji osoba obavlja zanimljiv, pričinja zadovoljstvo, nekome je potreban i predstavlja razliku. Ovdje svaki posao doprinosi zajedničkom cilju pomaganja klijentima da bolje upravljaju svojim financijama, što predstavlja dobar razlog za kvalitetan rad.

Ljudski pristup

Zarađivanje može imati dublje značenje kad su ljudi uvijek na prvom mjestu. Kada vas poštuju i prihvaćaju u cijelosti,  sa svim vrlinama i manama. Cijenimo emocionalni aspekt  posla i trudimo se da se zaposlenici dobro osjećaju na poslu. Ovdje niste samo zaposlenik, ovdje ste osoba.

Imati odgovornost

Zarađivanje može imati dublje značenje kad možete donositi odluke, utjecati na druge, upravljati svojim profesionalnim razvojem i svojom karijerom. U Erste Groupu cijenimo slobodu i snagu zaposlenika kao pojedinca te potičemo zaposlenike da preuzimaju odgovornost u rješavanju problema. Nije uvijek moguće svima omogućiti potpunu autonomiju, no cilj je Erste Groupa što više potaknuti osjećaj odgovornosti kod svakog zaposlenika.

Razvoj (osobni i profesionalni)

Zarađivanje može imati dublje značenje kad imate viziju svoje karijere, kad se možete osobno i profesionalno razvijati, kad radno mjesto predviđa redovite edukacije i izazovna iskustva dugi niz godina. Kad god je to moguće, našim zaposlenicima omogućavamo da se razvijaju osobno i profesionalno.

Uživati u poslu

Zarađivanje može imati dublje značenje kad uživate u odlasku na posao, kad je radna atmosfera dobra, kad postoji izvrstan timski duh i kad je suradnja s kolegama kvalitetna. Kroz dužinu rada zaposlenika u Erste grupi, može se vidjeti koliko ovdje vole raditi!

Raditi za dinamičnog poslodavca

Zarađivanje može imati dublje značenje kad je vaš poslodavac među najboljima na tržištu, kad nudi inovativne i napredne proizvode i usluge, kad mjesto gdje radite nudi izazovno, poticajno i produktivno okruženje. Kad znate da je vaš poslodavac cijenjen na tržištu, možete biti ponosni što ovdje radite. Kad radite ovdje, radite u jednoj od vodećih financijskih institucija u istočnoj Europi.

Doprinositi društvu

Zarađivanje može imati dublje značenje kad radite za poslodavca koji pridaje pažnju društveno odgovornom poslovanju. Erste grupa podupire mnoge društvene projekte, projekte u kulturi i međunarodne projekte, i to kao banka usmjerena na poslovanje s građanstvom.