Ponuda za studente

Erste Grupa u Hrvatskoj studentima nudi različite opcije stjecanja prvih radnih iskustava

Studentski programi i stipendije

Ove godine, pridružili smo se Inicijativi za mlade, pokrenutoj od strane Hrvatske udruge poslodavaca i Europske banke za obnovu i razvoj, s ciljem omogućavanja i olakšavanja uključenja mladih na tržište rada. Kroz Generalnu probu i IT Lab, koje su dio ove inicijative, Erste želi mladim ljudima još više približiti mogućnost stjecanja kvalitetnih prvih radnih iskustava i potencijalnog daljnjeg zapošljavanja.

 

Generalna proba je program 3-mjesečne stručne plaćene prakse koji se provodi već treću godinu za redom, a namijenjen je redovnim studentima prve godine diplomskog ili završne godine preddiplomskog studija ekonomskog usmjerenja, s mjestom rada u Zagrebu i Rijeci. Program se sastoji od rada s mentorom i uključivanje u redovan rad organizacijskih jedinica Banke te od edukacijskog dijela (uvodno predavanje, treninzi „mekih“ vještina i slično). Onima koji se istaknu, nudi se mogućnost nastavka rada po završetku prakse. 

 

 

IT Lab je program 3-mjesečne plaćene stručne prakse koji studentima tehničkih fakulteta omogućuje stjecanje praktičnih znanja i vještina u jednom od najvećih (bankarskih) IT sustava u Regiji, i to u segmentu „Change the Bank“, zaduženom za razvoj programskih rješenja i konkretnih projekata te nadležnom za digitalno bankarstvo u Hrvatskoj. Program se 2016. godine provodio već drugi puta. Studentima se omogućuje daljnji profesionalni razvoj kroz mentorski rad sa stručnjacima te program edukacija i radionica (stručnih i „mekih“ vještina). Oni studenti koji se iskažu u svom radu imaju mogućnost dobivanja stipendija do kraja studija.

Best of South East

Stipendijski program Best of South East je namijenjen diplomantima i studentima pravnog ili ekonomskog usmjerenja, a obuhvaća jednogodišnju praksu u Sparkasse banci te godinu dana studiranja na Sveučilištu u Grazu. Stipendija Najbolji/a na jugoistoku dodjeljuje se studentima koji su mlađi od 27 godina, a odlikuju se osobinama kao što su predanost radu, razvijene komunikacijske vještine te sposobnost za analitičko i praktično ekonomsko razmišljanje. Jedan od uvjeta jest i izvrsno poznavanje engleskog i dobro poznavanje njemačkog jezika. Program je prije osam godina pokrenula Steiermärkische Sparkassen Bank u suradnji sa Sveučilištem u Grazu, a u Hrvatskoj ga provodi Erste banka. Cilj ovoga programa jest omogućiti talentiranim studentima i diplomantima prava i ekonomije da se dodatno obrazuju i odrade praksu u međunarodnom okruženju te tako steknu dragocjena iskustva koja će im koristiti u profesionalnom životu.

Studentski poslovi (preko studentskog ugovora)

Studenti koji su zainteresirani za prijavu za studentske poslove pozivamo da se prijave na natječaje na Otvoreni natječaji - studentski poslovi.

 

Studentska stručna neplaćena praksa u trajanju od mjesec dana

Zainteresirane studente za obavljanje obvezne stručne prakse pozivamo da se prijave na studenti@erstebank.hr.

Pogledajte i: