Ponuda za studente

Erste Grupa u Hrvatskoj studentima nudi različite opcije stjecanja prvih radnih iskustava

Studentski programi i stipendije

Ove smo se godine pridružili Inicijativi za mlade, pokrenutoj od strane Hrvatske udruge poslodavaca i Europske banke za obnovu i razvoj, s ciljem omogućavanja i olakšavanja uključenja mladih na tržište rada. Kroz Generalnu probu i IT Lab, programe plaćene stručne prakse koji su dio ove inicijative, Erste banka želi mladima još više približiti mogućnost stjecanja kvalitetnih prvih radnih iskustava i potencijalnog daljnjeg zapošljavanja.

 

Generalna proba je program tromjesečne stručne plaćene prakse koji se provodi od 2015. godine. Namijenjen je redovnim studentima završnih godina preddiplomskog ili prve godine diplomskog studija ekonomskog usmjerenja, s mjestom rada u Zagrebu i Rijeci. Program se sastoji od rada s mentorom i uključivanja u redovan rad organizacijskih jedinica Banke te od edukacijskog dijela (uvodno predavanje, treninzi „mekih“ vještina i slično). Onima koji se istaknu, nudi se mogućnost nastavka rada po završetku prakse. 

Prijave za Generalnu probu opet će biti otvorene u proljeće 2018. godine.

 

 

IT Lab je program tromjesečne plaćene stručne prakse koji od 2016. godine studentima tehničkih fakulteta omogućuje stjecanje praktičnih znanja i vještina u jednom od najvećih bankarskih IT sustava u regiji, i to u segmentu „Change the Bank“, zaduženom za razvoj programskih rješenja i konkretnih projekata te nadležnom za digitalno bankarstvo u Hrvatskoj. Studentima se omogućuje daljnji profesionalni razvoj kroz mentorski rad sa stručnjacima te program edukacija i radionica (stručnih i „mekih“ vještina). Oni studenti koji se iskažu u svom radu imaju mogućnost dobivanja stipendija do kraja studija.

Prijave za IT Lab opet će biti otvorene u proljeće 2018. godine.
 

Best of South East

Stipendijski program Best of South East namijenjen je diplomantima i studentima pravnog ili ekonomskog usmjerenja, a obuhvaća jednogodišnju praksu u Sparkasse Bank te godinu dana studiranja na Sveučilištu u Grazu. Stipendija "Najbolji/a na Jugoistoku" dodjeljuje se studentima mlađima od 27 godina, a odlikuju se osobinama kao što su predanost radu, razvijene komunikacijske vještine te sposobnost za analitičko i praktično ekonomsko razmišljanje. Jedan od uvjeta jest i izvrsno poznavanje engleskog i dobro poznavanje njemačkog jezika. Program je 2008. pokrenula Steiermärkische Sparkassen Bank u suradnji sa Sveučilištem u Grazu, a u Hrvatskoj ga provodi Erste banka. Cilj ovoga programa jest omogućiti talentiranim studentima i diplomantima prava i ekonomije da se dodatno obrazuju i odrade praksu u međunarodnom okruženju te tako steknu dragocjena iskustva koja će im koristiti u profesionalnom životu.

Studentski poslovi (preko studentskog ugovora)

Studenti zainteresirane za prijavu za studentske poslove pozivamo da se prijave na natječaje na Otvoreni natječaji - studentski poslovi.

 

Studentska stručna neplaćena praksa u trajanju od mjesec dana

Zainteresirane studente za obavljanje obvezne stručne prakse pozivamo da se prijave na studenti@erstebank.hr.

Pogledajte i: