Društveno odgovorno poslovanje


Erste banka ima dugu tradiciju donatorskog i društveno odgovornog poslovanja (DOP) te na taj način podržava i potiče različite segmente društva. Banka podržava širok spektar humanitarnih i obrazovnih, ali i kulturnih i sportskih institucija širom Hrvatske, uzimajući u obzir specifične regionalne karakteristike i lokalne potrebe u društvu.

Škola pametnih financija

Škola pametnih financija nacionalni je program društveno odgovornog poslovanja Erste banke kojim se posebno ponosimo. Naš cilj je dati ključan i mjerljiv doprinos financijskoj edukaciji što većeg broja odraslih i mladih osoba diljem Hrvatske.

Naime, različita istraživanja ukazuju na veliku potrebu povećanja financijskog znanja i usvajanja financijskih vještina među ljudima svih dobnih skupina.

Naše istraživanje iz 2018. na uzorku od nešto više od 1000 ispitanika pokazuje da 87% građana prepoznaje važnost financijske pismenosti, a njih 36% je spremno uložiti svoje vrijeme u edukaciju u tom području.

Zamolbe za donacije i sponzorstva

Sektor marketinga prima zahtjeve za sponzorstva i donacije tijekom cijele godine. Kako bi molba za donaciju ili sponzorstvo bila razmotrena, potrebno je ispuniti Online zahtjev za donacije i sponzorstva.
 

Porezni kodeks Erste banke

Porezni kodeks utvrđuje odnos Erste banke prema poreznim pitanjima i poreznom riziku, te uspostavlja načela, odnosno "porezna pravila ponašanja", koja svi zaposlenici Banke trebaju poštivati prilikom izvršavanja svojih radnih zadaća.

Banka je predana punom poštivanju porezne regulative, pravovremenom plaćanju poreznih obveza i nesudjelovanju u bilo kakvim neautentičnim poslovnim aranžmanima koji za posljedicu imaju manje plaćeni porez.