Erste fragmenti 17 - izložba u Laubi

Izoštrite osjetila i predajte se čarima shvaćene umjetnosti.

Vjerujemo u mladost, vjerujemo i u budućnost. Zato već 17 godina kroz Erste fragmente podržavamo mladu umjetnost i pušemo snažan vjetar u kreativna jedra naših mladih umjetnica i umjetnika.  

 

Ovogodišnji fragmenti zaključeni su i sada je vrijeme da izoštrimo osjetila i pripremimo se za veliko finale kreativnosti – izložbu u Laubi. Neka umjetnost naših mladih bude shvaćena, njihove ideje prepoznate i naše društvo zbog toga bogatije. 

Zašto su fragmenti važni?

Umjetnička priča koju grade Erste fragmenti počinje čvrstom odlukom da pružimo konkretnu financijsku podršku razvoju umjetnosti. Bilo otkupom radova ili dodjelom stipendije studentima i studenticama likovnih akademija. Osim što umjetnici i umjetnice tako dobiju naknadu za svoj rad, ulažemo i u njihovu promociju organizacijom skupne izložbu u nekoj od renomiranih zagrebačkih galerija te približavanjem njihovih radova široj publici na društvenim mrežama. 

Zašto „shvaćena umjetnost“?

Umjetnost nas uveseljava, tješi, zabavlja, i odvodi u druge svjetove u kojima možemo predahnuti od svakodnevnih briga. Ipak, da bi umjetnost sve to mogla, prvo netko treba prepoznati mlade umjetnike i umjetnice, shvatiti njihove ideje i pružiti im priliku.  

Pridružite nam se na izložbi

Odabrana djela bit će izložena u zagrebačkoj Laubi od 30. rujna do 8. listopada. Izložba je odlična prilika za sve ljubitelje umjetnosti da na jednom mjestu vide i podrže ponajbolje od mlade, obećavajuće i shvaćene hrvatske umjetnosti.  

Svečano otvorenje 30. rujna u 19 sati 

Lauba – kuća za ljude i umjetnost 

Prilaz baruna Filipovića 23a, Zagreb 

U sklopu natječaja dodjeljujemo:

Grand Prix
 

Novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna za najbolji rad po izboru stručnog žirija te organizacija samostalne izložbe.

Nagrada Facebook publike
 

Dodatna novčana nagrada u iznosu od 3.000 kuna koju osvaja otkupljeni umjetnički rad s najviše glasova na Facebook stranici Erste banke.

Godišnja stipendija
 

Dodjela jedne godišnje stipendije "Erste fragmenti" u iznosu od 1.000 kuna mjesečno.

FRAGMENT ZA PO DOMA

I ove godine fragmentaši i fragmentašice izlažu dodatni rad ponuđen svim posjetiteljima i posjetiteljicama na prodaju. Tako vježbaju procijeniti tržišnu vrijednost svoga rada i izoštravaju pregovaračke vještine koje će im sigurno dobro doći u budućnosti. 

Pregršt razloga za optimizam

Svako izdanje Fragmenata donijelo je pregled svježih, aktualnih i promišljenih kretanja na domaćoj sceni te okupilo sjajnu vizualno-umjetničku produkciju mlađe generacije. Sigurni smo da će i u budućnosti fragmentaši i fragmentašice, poput brojnih koje smo otkupili dok su bili još neafirmirani umjetnici i umjetnice, izrasti u istaknuta imena hrvatske umjetnosti.

Filmovi, televizijske serije, muzika, elektroničke igre predstavljaju rad stotina umjetnika i umjetnica kojima često ni ne znamo ime, ali nas njihov rad spaja, tješi i otkriva nam neznane svjetove. Otvorite im svoja vrata jer baš svatko od njih zaslužuje biti - shvaćen.

Galerije radova

Dok ste ovdje, iskoristite priliku i virtualno prošećite sad već impresivno dugom alejom svih dosadašnjih otkupljenih radova.