Erste fragmenti 15

Natječaj za potporu mladim i neafirmiranim umjetnicima i umjetnicama te za stipendiranje studenata i studentica akademija likovnih umjetnosti.

Prijave se primaju do 7.4.2019.

Zato što vjerujemo da je važno poticati mlade umjetnike i umjetnice na stvaranje. I zato što smatramo našom odgovornošću stvarati prilike za njihov razvoj, i ove godine jubilarni, 15. put pod pokroviteljstvom platforme Urbanka raspisujemo natječaj za Erste fragmente.

Prijava na natječaj za otkup radova

Imate do 30 godina, bavite se vizualnom umjetnošću u njenim najraznolikijim formama (skulptura, slika, grafika i instalacija, novomedijske i digitalne instalacije, hibridne forme i sl.) i želite sudjelovati u otkupnom natječaju?

Autora ili autoricu najboljeg rada nagrađujemo s dodatnih 10.000 kuna, kao i prilikom za samostalno izlaganje u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar tijekom 2020. godine.

Osim toga, od ove godine autori i autorice svih otkupljenih radova mogu na zajedničkoj izložbi u zagrebačkom MSU predstaviti i dodatne radove koji će biti ponuđeni na prodaju posjetiteljima izložbe.

Prijava na natječaj za stipendiju

Imate do 30 godina, redovno studirate na trećoj ili višoj godini studija likovnih akademija u Osijeku, Rijeci, Splitu ili Zagrebu i želite primati stipendiju u iznosu od 1.000 kuna mjesečno?

I ne zaboravite, prijave se primaju do 7.4.2019., a detaljne
propozicije i tekst natječaja potražite ovdje.