Erste fragmenti

Već 17 godina vjerujemo u mlade umjetnike.

Vjerujemo u mladost, vjerujemo i u budućnost. Zato već 17 godina kroz Erste fragmente podržavamo mladu umjetnost i pušemo snažan vjetar u kreativna jedra naših mladih umjetnica i umjetnika. 

Zašto su fragmenti važni?

Umjetnička priča koju grade Erste fragmenti počinje čvrstom odlukom da pružimo konkretnu financijsku podršku razvoju umjetnosti. Bilo otkupom radova ili dodjelom stipendije studentima i studenticama likovnih akademija. Osim što umjetnici i umjetnice tako dobiju naknadu za svoj rad, ulažemo i u njihovu promociju organizacijom skupne izložbu u nekoj od renomiranih zagrebačkih galerija te približavanjem njihovih radova široj publici na društvenim mrežama. 

Pogledajte kako je bilo na otvorenju izložbe Erste fragmenti 17 u zagrebačkoj Laubi

Zašto „shvaćena umjetnost“?

Umjetnost nas uveseljava, tješi, zabavlja, i odvodi u druge svjetove u kojima možemo predahnuti od svakodnevnih briga. Ipak, da bi umjetnost sve to mogla, prvo netko treba prepoznati mlade umjetnike i umjetnice, shvatiti njihove ideje i pružiti im priliku.  

Pridružite nam se na izložbi

Odabrana djela bit će izložena u zagrebačkoj Laubi od 30. rujna do 8. listopada. Izložba je odlična prilika za sve ljubitelje umjetnosti da na jednom mjestu vide i podrže ponajbolje od mlade, obećavajuće i shvaćene hrvatske umjetnosti.  

Svečano otvorenje 30. rujna u 19 sati 

Lauba – kuća za ljude i umjetnost 

Prilaz baruna Filipovića 23a, Zagreb 

U sklopu natječaja dodjeljujemo:

Grand Prix
 

Novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna za najbolji rad po izboru stručnog žirija te organizacija samostalne izložbe.

Nagrada Facebook publike
 

Dodatna novčana nagrada u iznosu od 3.000 kuna koju osvaja otkupljeni umjetnički rad s najviše glasova na Facebook stranici Erste banke.

Godišnja stipendija
 

Dodjela jedne godišnje stipendije "Erste fragmenti" u iznosu od 1.000 kuna mjesečno.

FRAGMENT ZA PO DOMA

I ove godine fragmentaši i fragmentašice izlažu dodatni rad ponuđen svim posjetiteljima i posjetiteljicama na prodaju. Tako vježbaju procijeniti tržišnu vrijednost svoga rada i izoštravaju pregovaračke vještine koje će im sigurno dobro doći u budućnosti. 

Pregršt razloga za optimizam

Svako izdanje Fragmenata donijelo je pregled svježih, aktualnih i promišljenih kretanja na domaćoj sceni te okupilo sjajnu vizualno-umjetničku produkciju mlađe generacije. Sigurni smo da će i u budućnosti fragmentaši i fragmentašice, poput brojnih koje smo otkupili dok su bili još neafirmirani umjetnici i umjetnice, izrasti u istaknuta imena hrvatske umjetnosti.

Filmovi, televizijske serije, muzika, elektroničke igre predstavljaju rad stotina umjetnika i umjetnica kojima često ni ne znamo ime, ali nas njihov rad spaja, tješi i otkriva nam neznane svjetove. Otvorite im svoja vrata jer baš svatko od njih zaslužuje biti - shvaćen.

Galerije radova

Dok ste ovdje, iskoristite priliku i virtualno prošećite sad već impresivno dugom alejom svih dosadašnjih otkupljenih radova.