Erste fragmenti

Komad mlade umjetnosti

Zato što vjerujemo u budućnost, vjerujemo u mladost. Kada smo prije 15 godina pokrenuli projekt Erste fragmenti, željeli smo stvarati prilike za razvoj umjetnosti. Poslužiti kao odskočna daska, vjetar u leđa, ohrabrujući poticaj onima koji i koje tek počinju.

Nevjerojatnih 15 godina kasnije, s ponosom smo zaključili jubilarno izdanje Erste fragmenata.

O čemu se radi?

Umjetnička priča koju grade Erste fragmenti počinje čvrstom odlukom da pružimo konkretnu financijsku podršku razvoju umjetnosti. Bilo otkupom radova ili dodjelom stipendije studentima i studenticama likovnih akademija. Osim što umjetnici i umjetnice tako dobiju naknadu za svoj rad, ulažemo i u njihovu promociju organizacijom skupne izložbu u nekoj od renomiranih zagrebačkih galerija te približavanjem njihovih radova široj publici na društvenim mrežama.

FRAGMENT ZA PO DOMA

Od 2019. godine, osim radova otkupljenih za Erste kolekciju, fragmentaši i fragmentašice izlažu i dodatni rad ponuđen svim posjetiteljima i posjetiteljicama na prodaju. Nadamo se da na taj način vježbaju procijeniti tržišnu vrijednost svoga rada i izoštravaju pregovaračke vještine koje će im sigurno dobro doći u budućnosti.

Pregršt razloga za optimizam

Svako izdanje Fragmenata donijelo je pregled svježih, aktualnih i promišljenih kretanja na domaćoj sceni te okupilo sjajnu vizualno-umjetničku produkciju mlađe generacije. Sigurni smo da će i u budućnosti fragmentaši i fragmentašice, poput brojnih koje smo otkupili dok su bili još neafirmirani umjetnici i umjetnice, izrasti u istaknuta imena hrvatske umjetnosti.

Mladost mora biti ludost, ali je i puno više od toga. Talenta, volje, entuzijazma i potencijala među mladim hrvatskim umjetnicima i umjetnicama nimalo ne nedostaje. Nitko tu nije lud.

Galerije radova

Dok nestrpljivo čekamo sljedeće izdanje, zakoračite u našu virtualnu galeriju i prisjetite se svih radova otkupljenih na Erste fragmentima.