Erste fragmenti 16

Mladi umjetnici znaju kako krizu pretvoriti u priliku.

 

Svijet kakvog smo poznavali promijenio se preko noći. Poznato je da se iz vremena krize stvaraju novi, bolji svjetovi. I upravo je to prilika za mlade umjetnike i umjetnice koji su uvijek znali krizu pretvoriti u priliku. Za nešto novo, bolje, neistraženo, nepoznato. Kad smo prije 16 godina pokrenuli Erste fragmente, željeli smo stvarati prilike za razvoj mlade umjetnosti. To planiramo činiti i dalje.

O čemu se radi?

Umjetnička priča koju grade Erste fragmenti počinje čvrstom odlukom da pružimo konkretnu financijsku podršku razvoju umjetnosti. Bilo otkupom radova ili dodjelom stipendije studentima i studenticama likovnih akademija. Osim što umjetnici i umjetnice tako dobiju naknadu za svoj rad, ulažemo i u njihovu promociju organizacijom skupne izložbu u nekoj od renomiranih zagrebačkih galerija te približavanjem njihovih radova široj publici na društvenim mrežama.

FRAGMENT ZA PO DOMA

Od 2019. godine, osim radova otkupljenih za Erste kolekciju, fragmentaši i fragmentašice izlažu i dodatni radovi ponuđeni svim posjetiteljima i posjetiteljicama na prodaju. Nadamo se da na taj način vježbaju procijeniti tržišnu vrijednost svoga rada i izoštravaju pregovaračke vještine koje će im sigurno dobro doći u budućnosti.

Pregršt razloga za optimizam

Svako izdanje Fragmenata donijelo je pregled svježih, aktualnih i promišljenih kretanja na domaćoj sceni te okupilo sjajnu vizualno-umjetničku produkciju mlađe generacije. Sigurni smo da će i u budućnosti fragmentaši i fragmentašice, poput brojnih koje smo otkupili dok su bili još neafirmirani umjetnici i umjetnice, izrasti u istaknuta imena hrvatske umjetnosti.

U kriznim vremenima više nego ikad dolaze do izražaja prilike. Prilike za stvaranje nečeg novog. Prilike za nove izražajne forme i nove ideje. Pretvori ovu krizu u svoju umjetničku priliku.

Galerije radova

Dok nestrpljivo čekamo sljedeće izdanje, zakoračite u našu virtualnu galeriju i prisjetite se svih radova otkupljenih na Erste fragmentima.