Erste nagrade

Pogledajte ostvarenja Erste banke koja se ističu inovativnošću i brigom za klijente

Erste je prva banka u Hrvatskoj koja je tržištu ponudila inovacije poput debitne kartice s chip-tehnologijom te online zahtjev za kredite i račune. Velike inovacije bili su i modeli stambenih i gotovinskih kredita s tzv. ostatkom vrijednosti, ali i podizanje gotovine na bankomatu te otplata na rate uz uslugu Erste Maestro Plus.

Erste banka prva je otvorila svoj profil na društvenoj mreži Facebook, a ponudila je i cjelovitu uslugu mBankinga za pametne telefone. Uz jedinstvenu uslugu "Slikaj i plati", u mobilno je bankarstvo nedavno uvela praktičnu i tehnološki naprednu prijavu otiskom prsta. 

Sve je to, osim zadovoljnih klijenata, prepoznala i stručna javnost, što je uostalom potvrđeno i čitavim nizom osvojenih nagrada. A s obzirom na broj nagrada u području marketinga i komunikacija, Erste banka tako se – nakon brojnih izuzetno uspješnih i kreativnih kampanja – ubraja i među inovatore u tim područjima rada.

2017.

Certifikat Poslodavac Partner

Erste banka četvrti je put dokazala da je upravljanje ljudskim resursima jedan od ključnih elemenata njenog poslovanja, te je nagrađena prestižnim Certifikatom Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima.

Banka iz godine u godinu bilježi izvanredne rezultate u procesu certificiranja te se može pohvaliti statusom najboljeg Poslodavca Partnera u bankarskom sektoru, s visokim ukupnim rezultatom od 98% ukupnog broja bodova. Banka je zadržala izvanredan rezultat unatoč značajnom postroženju standarda potrebnih za dobivanje Certifikata te pokazala da kontinuirano ulaže u razvoj i na taj način postavlja standarde upravljanja ljudskim resursima u bankarskom sektoru.

Dani komunikacija

Na nacionalnom festivalu oglašavanja Dani komunikacija održanom u Rovinju, kampanja 'Budi kod sebe doma' osvojila je zlatnu nagradu Ideja X 2017., a posebno priznanje za najbolji copywriting pripalo je kreativcu sa stilom i dobrim humorom Jakovu Viloviću. 

Nagrada MIXX za najbolju digitalnu strategiju za kampanju 'Erste moćne online usluge za poduzetnike' dokazala je da Erste banka prednjači u kvalitetnome korištenju online formata i kanala za prenošenje promidžbene poruke.

2016.

Dani komunikacija

Nacionalni festival oglašavanja Erste banci donio je dva važna priznanja. Ideju X za najkreativniju kampanju u kategoriji financijskih i osiguravajućih usluga i Srebrni Effie, nagradu za najučinkovitije oglasne kampanje. Ideju X odnijela je kampanja „Mylo“ koju je banka kreirala uz podršku agencija Utorak d.o.o., Biro za propagandu i Grey Worldwide Zagreb. Srebrnim Effiem nagrađena je kampanja “Erste gotovinski krediti online”, u kojoj su sudjelovale agencije Grey Worldwide Zagreb i Utorak, Biro za propagandu, te medijska agencija MediaCom Central Europe Zagreb.

2015.

Weekend Media Festival

Među 25 najboljih u regiji

Na Weekend Media Festivalu, regionalnom okupljanju tisuća marketinških profesionalaca (oglašivača, medija i agencija), Erste banci uručen je certifikat BalCannes za "Zato što znamo koliko zapravo volite ići u banku" kao jednoj od 25 najboljih reklama u regiji u prošloj godini!

 

SELECTIO - Certifikat Poslodovac Partner

Erste banka ponosni je nositelj Certifikata Poslodavac Partner dodijeljenog od strane tvrtke SELECTIO za najboljeg poslodavca u bankarskom sektoru. Banka je po drugi puta provela certifikacijski proces po metodologiji Poslodavac Partner i ostvarila visokih 98% bodova što ju svrstava među najbolje ocjenjene organizacije u području upravljanja zaposlenicima. Certifikat PoslodavacPartner uručen je predsjedniku Uprave Christophu Schoefboecku i
direktorici Sektor ljudskih potencijala Maji Crnjak.

 

Dani komunikacija

Erste banka na Danima komunikacija u Rovinju po treći je put osvojila Ideju X! U kategoriji financijskih i osiguravajućih usluga nagrađena je kampanja "Gotovinski krediti online" koju je banka kreirala uz podršku agencija Utorak d.o.o., Biro za propagandu i Grey Worldwide Zagreb. Uz to, Erste banka je dodijelila nagradu u kategoriji Ideja Xica, u kojoj su se natjecali studenti u osmišljavanju marketinške strategije za bankarske usluge za mlade. Na temu BankarenjeBezKravate, nagrada je dodijeljena studentskom projektu E-magazin i Bankar grad.

 

2014.

"The Banker" - priznanje za najbolju uslugu privatnog bankarstva u Hrvatskoj 

Međunarodni financijski časopis "The Banker" proglasio je uslugu privatnog bankarstva Erste banke, najboljom uslugom takve vrste u Hrvatskoj u 2014. godini. Uz Erste banku u Hrvatskoj, The Banker je međunarodnu Erste Grupu svrstao među najuspješnije bankarske grupacije svijeta kada je u pitanju usluga privatnog bankarstva te joj je dodijelio još dvije prestižne nagrade u kategorijama: "Najbolja usluga privatnog bankarstva u Središnjoj i istočnoj Europi" te "Najbolja usluga privatnog bankarstva u Austriji" za 2014. godinu.

 

7. Weekend Media Festival

Na 7. Weekend Media Festivalu održan je SoMo Borac, natjecanje za najbolje radove iz regije na području društvenih mreža i mobilnih kampanja (Social&Mobile). U kategoriji "Aplikacija koja je zaslužila veliko A" nagradu je dobila aplikacija Erste banke "Redomat", koju je za banku izradila kompanija Infinum. Riječ je o aplikaciji za iPone i Android mobilne uređaje koja omogućava odabir broja u redu u željenoj poslovnici banke, obavijest o mjestu u redu, kao i ugovaranje sastanka sa savjetnikom. Narade na SoMo Borcu ocjenjivao je regionalni stručni žiri.

 

Dani komunikacija

S nacionalnog festivala oglašavanja - Dani komunikacija, održanog u Rovinju, predstavnici Erste banke vratili su se s najboljom potvrdom struke – čak tri nagrade! Nagradom MIXX u kategoriji Brand Awareness za Erste pametnu karticu tekućeg računa te i u kategoriji Mobile za Erste Redomat. Uz to, Erste banka je kreativno nadjačala jake konkurente iz redova financijskih i osiguravajućih usluga osvajanjem nagrade Ideja X za reklamu brzih gotovinskih kredita. Sve to ostvareno je uz stručnu, kreativnu i tehničku podršku agencija: Grey Zagreb, Infinum, iZone i MediaCom.

 

2013.

Nagrada Zagrebačke burze

Krajem 2013. godine Erste banka osvojila je drugu po redu nagradu Zagrebačke burze. Ovaj put s Interkapital vrijednosnim papirima d.o.o. dijeli nagradu za „Člana godine“. Iako su vremena u kojima jesmo izazovna Erste banka uvijek nastoji hrvatskim investitorima ponuditi
prilike za ulaganja kakva postoje i na svjetskim tržištima te dati svoj doprinos procesu edukacije tržišta u cjelini.

 

Weekend Media Festival

Erste mBanking aplikacija  za mobilne telefone na šestom po redu Weekend Media Festivalu u Rovinju osvojila je SoMa nagradu u mobilnoj kategoriji, za najbolju mobilnu aplikaciju "Aplikacija s velikim A". Nagradu je primila predstavnica kompanije Infinium, koji je aplikaciju razvila. 

 

Dani komunikacija

U sklopu "Dana komunikacija", nacionalnom festivalu marketinških komunikacija, Erste je osvojio čak tri nagrade. Erste banka osvojila je srebrnu nagradu Effie za kampanju "Bankarite s kunama" te nagradu X u kategoriji financijskih i osiguravajućih usluga,  za kampanju stambenih kredita  "Misija: Iseljenje". U kategoriji "Brand Awarness", nagradu MIXX za online prisutnost osvojila je kampanja "Diners u online svijetu", Erste Card Cluba. 

 

Euromoney - "Najbolja ukupna usluga privatnog bankarstva"

Britanski financijski časopis Euromoney dodijelio je Erste banci nagradu za „Najbolju ukupnu uslugu privatnog bankarstva“ u Hrvatskoj za 2013. godinu. Nagrada se dodjeljuje temeljem istraživanja koje Euromoney provodi u preko šezdeset zemalja na godišnjoj razini. Odlučujući faktori pri izboru najboljih bila su sredstva pod upravljanjem, profitabilnost, odnos broja klijenata i privatnih bankara te portfelj ponuđenih usluga. Dodatnu težinu daje činjenica da se nagrada temelji na istraživanju provedenom unutar bankarskog sektora, odnosno banke ne ocjenjuje i rangira žiri, već sami stručnjaci iz sektora, odabirući
najbolje u svim kategorijama - globalno i regionalno.

 

SELECTIO - Certifikat Poslodovac Partner

Erste banka ponosni je nositelj Certifikata Poslodavac Partner dodijeljenog od strane tvrtke SELECTIO za unapređenje i rad na razvoju ljudskih potencijala. Banka je najbolje rezultate postigla u područjima regrutiranja i selekcije te rada, motivacije i nagrađivanja. To nas
svrstava u top 3 nositelja prestižnog Certifikata u kategoriji kompanija većih od 1 000 zaposlenika. Certifikat je uručen 30.01.2013. Maji Crnjak, direktorici Službe ljudskih potencijala.

 

2012.

Nagrada Zagrebačke burze

Krajem 2012. godine banka je osvojila „Nagradu za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala“ u prvoj dodjeli nagrada Zagrebačke burze (ZSE). U obrazloženju odluke Odbora za nagrade ZSE istaknuta je kontinuirana, višegodišnja aktivnost Erste banke u razvoju tržišta kapitala, a što je kulminiralo 2012. godine uvođenjem mogućnosti trgovanja certifikatima na Zagrebačkoj burzi te je bilo presudno u odabiru Erste banke u toj kategoriji.

 

VIDI TOP 100

Na tradicionalnom izboru „Vidi top 100“ za 2012. godinu izabrane su najbolje web i mobilne stranice u hrvatskom i regionalnom virtualnom prostoru. U kategoriji „Mobilni web i aplikacije“ najboljom je proglašena Erste mBanking aplikacija.

 

IdejaX 02

Na nacionalnom festivalu oglašavanja IdejaX 02, u svibnju 2012., Erste banka osvojila je nagradu MIXX za najbolje oglašivačke radove u online/digitalnim medijima. Kampanja „Slikaj i plati“ osvojila je nagradu za najučinkovitiju digitalnu kampanju u kategoriji „Direct Response&Lead Generation“.

 

2011.

HUOJ Grand Prix

Kvalitetu, inovativnost i korištenje široke palete komunikacijskih kanala prema klijentima i javnosti prepoznala je i strukovna udruga za odnose s javnošću – HUOJ, koja je krajem 2011.  godine Erste banci dodijelila Grand Prix nagradu u kategoriji „Odnosi s javnošću u
poslovnom sektoru za velike tvrtke“, baš za projekt „Komunikacija virtualne poslovnice Erste banke“.