Erste nagrade

Pogledajte ostvarenja Erste banke koja se ističu inovativnošću i brigom za klijente

O nama

Od svoje pojave na hrvatskom tržištu, Erste banka ponudila je inovacije koje su unaprijedile poslovanje, ali i korisničko iskustvo klijenata. Samo neke od njih bile su debitna kartica s chip-tehnologijom, jedinstvena usluga 'Slikaj i plati' te praktična i tehnološki napredna prijava otiskom prsta u mobilno bankarstvo. Dodatno, Erste banka oduvijek je postavljala trendove pa je tako bila prva banka na hrvatskom tržištu koja je otvorila svoj profil na društvenoj mreži Facebook.

Aktivnost banke prepoznaju i nagrađuju institucije kao što je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Hrvatska gospodarska komora ili ugledni časopisi poput The Bankera i PWM-a te Focus Economicsa. Također, brojne izuzetno uspješne i kreativne kampanje u području marketinga i komunikacija prepoznala je i stručna javnost, stoga se Erste banka ubraja među inovatore i u tim područjima rada.

2022.

Erste banci dodijeljena nagrada EBRD-a za najaktivniju banku u financiranju međunarodne trgovine

Na godišnjem sastanku i poslovnom forumu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se ove godine održao u Maroku, dodijeljena su priznanja najuspješnijim bankama partnerima za 2021. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme). Erste banci je petu godinu zaredom pripala nagrada za najaktivniju banku partnera u financiranju međunarodne trgovine u Hrvatskoj. Suradnja između Erste banke i EBRD-a na TFP programu započela je u svibnju 2015. godine, a cilj je promicanje međunarodnog poslovanja i pružanja podrške izvoznicima i uvoznicima. Kroz EBRD TFP program Erste banka klijentima nudi poboljšane uvjete financiranja koji omogućuju tvrtkama nastup i osvajanje novih tržišta. „Ponosni smo što je EBRD još jednom prepoznao Erste banku kao najaktivniju banku na našem tržištu u području financiranja međunarodne trgovine. Tijekom prošle godine, koja je bila iznimno izazovna za poslovanje izvoznih tvrtki, Erste banka je pružala kontinuiranu podršku tvrtkama koje su se trebale prilagođavati promjenama kako bi i dalje ostale operativne, očuvale radna mjesta i bile u mogućnosti nuditi svoje proizvode i usluge na inozemnim tržištima. To ćemo nastaviti činiti i u budućnosti, a poseban naglasak stavit ćemo na podršku izvoznicima kroz praćenje zelenih projekata koji utječu na smanjenje emisije ugljikovog dioksida. S EBRD-om surađujemo više od deset godina te smo u tom razdoblju zajednički realizirali ukupno pet kreditnih linija u iznosu 190 milijuna eura koje su namijenjene financiranju mikro, malih i srednjih poduzeća te javnom i privatnom sektoru.“, rekla je voditeljica financiranja trgovine i izvoza u Erste banci Sanja Gracin.

Sanja Gracin, voditeljica financiranja trgovine i izvoza

2021.

Časopisi The Banker i PWM proglasili Erste privatno bankarstvo najboljim u Hrvatskoj

Erste banka dobitnica je nagrade za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj koju zajednički dodjeljuju međunarodni financijski časopisi iz grupe Financial Timesa – The Banker i PWM. Uz Erste banku u Hrvatskoj, međunarodnoj Erste grupi dodijeljena je i nagrada u kategorijama 'Najbolja usluga privatnog bankarstva u Srednjoj i Istočnoj Europi' te 'Najbolja usluga privatnog bankarstva u Austriji' za 2021. godinu. „Osvajanje ove nagrade po četvrti put izuzetno je priznanje za visokokvalitetnu uslugu privatnog bankarstva Erste banke u Hrvatskoj koja postoji već dugi niz godina i pruža usluge u skladu sa standardima privatnog bankarstva Erste grupe. U izazovnom okruženju pod utjecajem izbijanja pandemije, fokus na stabilnost i podršku našim klijentima te personalizirana ponuda proizvoda i individualni pristup dali su odlične rezultate, čak i u ovako teškim vremenima”, istaknula je Kristina Buconjić, direktorica Direkcije privatnog bankarstva Erste banke. Direkcija privatnog bankarstva Erste banke svoje urede ima u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, a pružaju usluge za više od tisuću klijenata.

Erste banci dodijeljena nagrada EBRD-a za najaktivniju banku u financiranju međunarodne trgovine

U sklopu dodjele priznanja najuspješnijim bankama partnerima za 2020. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme), EBRD je Erste banci četvrtu godinu zaredom dodijelio nagradu za najaktivniju banku partnera u financiranju međunarodne trgovine u Hrvatskoj. Suradnja između Erste banke i EBRD-a na TFP programu započela je u svibnju 2015. godine, a cilj je promicanje međunarodnog poslovanja i pružanja podrške izvoznicima i uvoznicima. 

Focus Economics proglasio Ersteove makro analitičare najboljima u Hrvatskoj u 2020.

Makroanalitičari Erste banke ovogodišnji su dobitnici vrijednog priznanja za najbolje makro prognoze u Hrvatskoj tijekom 2020. godine, koje dodjeljuje ugledni britanski Focus Economics, vodeći pružatelj usluga ekonomskih analiza i prognoza za 131 državu Afrike, Azije, Europe, Bliskog Istoka i Amerike. Osim što su, u konkurenciji od gotovo 20 timova analitičara, njihove makro prognoze proglašene najboljima i najtočnijima u Hrvatskoj, analitičari hrvatske Erste banke osvojili su i drugo mjesto u Srbiji. „Iznimno nas raduje činjenica da već godinama ostvarujemo vrlo dobre plasmane u izboru Focus Economicsa, pri čemu kontinuitet takvih rezultata predstavlja potvrdu kvalitete i stručnosti našeg rada. Vrijedno priznanje te osvojeno prvo i drugo mjesto ove godine u Hrvatskoj i Srbiji, dodatan je motiv da u svom svakodnevnom radu nastavimo istim putem. Iskoristio bih prigodu i ovim putem čestitao i zahvalio kolegama iz tima koji predano rade u svim segmentima ekonomskih analiza“, istaknuo je Alen Kovač, direktor Ureda za ekonomska istraživanja.

2020.

Erste banci po sedmi put dodijeljena Zlatna kuna

Na 24. po redu svečanoj dodjeli Zlatne kune za najuspješnije tvrtke u Republici Hrvatskoj, koja je uručena u ukupno osam kategorija, Erste banka proglašena je najboljom bankom među ukupno pet nominiranih najvećih banaka na tržištu.

Ovo je ukupno sedma Zlatna kuna dodijeljena Erste banci za najuspješnije poslovanje, što predstavlja najveći broj osvojenih priznanja u konkurenciji svih banaka koje su ovu prestižnu nagradu osvajale od 1998., kada je bila uručena prvi put (od 2014. do 2016. nije bilo službene dodjele Zlatne kune).

Želio bih zahvaliti našim zaposlenicima na cjelokupnom doprinosu, ali isto tako i svim našim klijentima, čije nas povjerenje obvezuje da nastavimo istim putem. Zlatnu kunu doživljavamo kao potvrdu ispravnosti našeg poslovnog modela u ovim vrlo zahtjevnim vremenima, ali i kao priznanje za aktivnu ulogu u razvoju hrvatskog gospodarstva te poticanju prosperiteta cjelokupne društvene zajednice“, istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.

EBRD dodijelio Erste banci TFP nagradu za najuspješniju banku partnera u Hrvatskoj treću godinu zaredom

U sklopu dodjele priznanja najuspješnijim bankama partnerima za 2019. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme), EBRD je Erste banci treću godinu zaredom dodijelio nagradu za najaktivniju banku partnera u financiranju međunarodne trgovine u Hrvatskoj. Suradnja između Erste banke i EBRD-a na TFP programu započela je u svibnju 2015. godine, a cilj je promicanje međunarodnog poslovanja i pružanja podrške izvoznicima i uvoznicima. Kroz EBRD TFP program Erste banka klijentima nudi poboljšane uvjete financiranja koji omogućuju tvrtkama nastup i osvajanje novih tržišta. Kroz ovaj program Erste banka prati tvrtke u osnaživanju i proširenju njihovog poslovanja kako bi im osigurala kontinuitet poslovanja kroz financiranje njihovih izvoznih, uvoznih i poslova lokalne distribucije. Dosad je podržano niz transakcija što je rezultiralo intenzivnim korištenjem limita programa u ukupnom iznosu od 11 milijuna eura, te donijelo priznanje za najaktivniju banku partnera EBRD-a u području financiranja međunarodne trgovine u Hrvatskoj.

2019.

The Banker i PWM proglasili Erste uslugu privatnog bankarstva najboljom u Hrvatskoj, Austriji i SIE regiji

Treći puta u posljednjih pet godina, Erste banka osvojila je nagradu za najbolju uslugu privatnog bankarstva u Hrvatskoj za 2019. godinu u sklopu „Global Private Banking Awards“ koje zajednički organiziraju međunarodni financijski časopisi iz grupe Financial Timesa - The Banker i PWM. Uz Erste banku u Hrvatskoj, ovi su časopisi međunarodnoj Erste grupi dodijelili još dvije nagrade u kategorijama: "Najbolja usluga privatnog bankarstva u Srednjoj i Istočnoj Europi" te "Najbolja usluga privatnog bankarstva u Austriji" za 2019. godinu.

Osim Erste banke u Hrvatskoj, nagradu za najbolju uslugu privatnog bankarstva osvojio je i međunarodni Erste Group za područje Srednje i Istočne Europe i to šestu godinu zaredom. Žiri nagrada časopisa PWM/The Banker za 2019. godinu istaknuo je činjenicu da je Erste Group jedan od vodećih upravitelja imovine u regiji, u kojoj djeluje i u lokalnim jedinicama privatnog bankarstva u Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj.

Certifitkat Poslodavac Partner po šesti put ide Erste banci!

Selectio, tvrtka specijalizirana za savjetovanje u području upravljanja ljudskim resursima i posredovanje pri zapošljavanju, objavio je listu Top 5 Poslodavaca Partnera za 2019. godinu, a među najboljima se opet našla i Erste banka, pozicioniravši se kao poslodavac s najkvalitetnijim HR praksama u bankarskom sektoru.

Jako sam ponosna na cijeli tim i drago mi je da smo opet u društvu onih kompanija koje se trude radno okruženje napraviti boljim mjestom“, izjavila je Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala Erste banke te nastavila: „Iako smo kao funkcija ljudskih potencijala odgovorni za implementaciju i provođenje većine procesa vezanih uz naš rad u banci, bez podrške cijelog menadžmenta mi ne bi mogli napraviti puno. Zato, hvala i njima što nam pomažu da osvojimo ovu nagradu.

Lista Top 5 Poslodavaca Partnera objavljuje se od 2008. godine, a sve organizacije koje su ušle u Top 5 kontinuirano ulažu u razvijanje zaposlenika kvalitetnim sustavima procjenjivanja radnog učinka i edukacija. Uz to posebno paze na odnos prema zaposlenicima i na osiguravanje raznolikosti i inkluzivnosti, dokazujući kako je tzv. diversity u njihovim organizacijama ipak nešto više od niza pravilnika i inicijativa.

Dani komunikacija

Ove je godine Erste banka na Danima komunikacija imala razloga za slavlje! U posljednjih pet godina Andrija je nadišao okvire marketinga i postao svojevrsni kulturni fenomen te osvojio zlatni Effie u kategoriji dugoročne učinkovitosti. To ne bi bilo moguće bez svesrdne podrške glavne kreativne agencije Utorak. Biro za propagandu te agencija MediaCom Central Europe Zagreb, 404 i BBDO Zagreb. Uz to, aplikacija za slatke transakcije KEKS Pay zaslužila je nagradu MIXX za najbolju mobilnu aplikaciju, što je ostvareno u suradnji s agencijom Flow 404.

EBRD drugu godinu zaredom dodijelio Erste banci TFP nagradu za najuspješniju banku partnera u Hrvatskoj

Na godišnjem sastanku i poslovnom forumu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se ove godine održao u Sarajevu, dodijeljena su priznanja najuspješnijim bankama partnerima za 2018. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme). Erste banci je drugu godinu zaredom pripala nagrada za najaktivniju banku partnera u financiranju međunarodne trgovine u Hrvatskoj, a preuzeli su je član Uprave Erste banke Boris Centner i voditeljica financiranja trgovine i izvoza Sanja Gracin. Događaj je privukao više od 270 predstavnika banaka u okviru TFP-a, kao i vodeće stručnjake i regulatore, koji su raspravljali o izazovima u industriji.

2018.

Sinonim za vrhunsko korisničko iskustvo

Akademija Contact Centar dodijelila je Erste banci nagradu za najbolje korisničko iskustvo u 2017. godini, a preuzeli su je Danica Kozica iz Službe za upravljanje iskustvom klijenata i Josipa Baiutti Magdić iz Direkcije digitalnog bankarstva.

Ovo prestižno priznanje zaslužili su svojim predanim radom svi djelatnici Erste banke – oni koji su u poslovnicama s klijentima u direktnom kontaktu svakog dana, oni koji s njima razgovaraju telefonski, komuniciraju mailom ili dopisima, svi koji se brinu o bazama klijenata, njihovoj sigurnosti, oni koji unapređuju digitalne usluge, svi koji rade na poboljšanju korisničkog iskustva, brojno neprodajno osoblje koje radi na transformaciji poslovnica i transformaciji pristupa klijentima.

"Mi u Erste banci pretpostavljamo i vjerujemo da radimo dobar posao, no bez ovakvih potvrda i nagrada nikada nismo sigurni da je to i ispravno“, kaže Marko Krog, direktor Sektora građanstva. I dodaje: „Ovime postajemo sigurni da smo na dobrom putu jer biti prvi i najbolji u korisničkom iskustvu klijenata i njihovom zadovoljstvu samo nas dodatno obvezuje i sav ovaj trud kolegica i kolega itekako ima smisla“.

Erste banka u prestižnom je društvu Top poslodavaca za 2018. godinu

Tako su odlučili stručnjaci u upravljanju ljudskim potencijalima koji su, kroz sveobuhvatnu analizu upravljanja za stjecanje Certifikata Poslodavac Partner, Erste banku smjestili na drugo mjesto ljestvice Top poslodavac partnera. Ova se lista objavljuje od 2008. godine te predstavlja organizacije s najvećim brojem ukupno ostvarenih bodova, a ocjenjuje se strateško upravljanje zaposlenicima, transparentnost postupka zapošljavanja, mjeri se radni učinak zaposlenika, a velika pozornost obraća se i na razvitak programa za pospješivanje zdravlja i prevenciju stresa zaposlenika.

„Lijepo je opet biti u društvu organizacija koje cijenimo u smislu HR praksi i odnosa prema zaposlenicima“, rekla je Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala Erste banke i dodala: „Iako ova nagrada predstavlja svojevrsnu potvrdu našeg truda i rada, imamo još jako puno tema na kojima smo tek započeli raditi i s kojima trebamo nastaviti. (…) U konačnici, cilj nam je da se svaki zaposlenik Erste grupe osjeća dijelom tima koji radi smislen i dobar posao za klijenta, a da u isto vrijeme brinemo o zaposlenicima kao pojedincima koji imaju svoje individualne karijerne i životne potrebe i planove.“

EBRD dodijelio Erste banci TFP nagradu za najuspješniju banku partnera u Hrvatskoj

Na godišnjem sastanku i poslovnom forumu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se održao u Jordanu, dodijeljena su priznanja najaktivnijim bankama partnerima za 2017. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme). Erste banci pripala je nagrada za najaktivniju banku partnera u financiranju međunarodne trgovine u Hrvatskoj, a preuzeli su je član Uprave Erste banke Boris Centner i voditeljica financiranja trgovine i izvoza Sanja Gracin. Događaj je privukao više od 250 predstavnika banaka u okviru TFP-a, kao i donositelja odluka vezanih uz financiranje međunarodne trgovine kako bi, s vodećim stručnjacima, uključujući i regulatore, raspravljali o izazovima u industriji.

Erste banka vjeruje u raznolikost

Certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, peti je put dodijeljen Erste&Steiermärkische Bank d.d. Banka je zadržala rezultat od 98% ukupnog broja bodova, što je svrstava u sam vrh najatraktivnijih poslodavaca na tržištu te je ujedno čini poslodavcem s najkvalitetnijim HR praksama u bankarskom sektoru.

Erste banka se može pohvaliti vrlo visokim rezultatima u svim ocjenjivanim područjima: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu sa zaposlenicima, pri čemu područje Upravljanja učinkom ostvaruje maksimalan broj mogućih bodova. Poseban naglasak banka je stavila na osnaživanje zaposlenika za davanje i traženje povratne informacije s ciljem ubrzanog osobnog i profesionalnog razvoja u sklopu inicijative Godina povratne informacije.

 

2017.

The Banker i PWM proglasili uslugu privatnog bankarstva Erste banke najboljom u Hrvatskoj

Erste banka osvojila je nagradu za najbolju uslugu privatnog bankarstva u Hrvatskoj za 2017. godinu u sklopu „Global Private Banking Awards“ koje zajednički organiziraju međunarodni financijski časopisi The Banker i PWM. Uz Erste banku u Hrvatskoj, ovi su časopisi međunarodnoj Erste grupi dodijelili još dvije nagrade u kategorijama: "Najbolja usluga privatnog bankarstva u Središnjoj i istočnoj Europi" te "Najbolja usluga privatnog bankarstva u Austriji" za 2017. godinu. Dobitnici ovih cijenjenih nagrada za industriju privatnog bankarstva proglašeni su na ceremoniji dodjele nagrada koja se održala u Londonu.

Certifikat Poslodavac Partner

Erste banka četvrti je put dokazala da je upravljanje ljudskim resursima jedan od ključnih elemenata njenog poslovanja, te je nagrađena prestižnim Certifikatom Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima.

Banka iz godine u godinu bilježi izvanredne rezultate u procesu certificiranja te se može pohvaliti statusom najboljeg Poslodavca Partnera u bankarskom sektoru, s visokim ukupnim rezultatom od 98% ukupnog broja bodova. Banka je zadržala izvanredan rezultat unatoč značajnom postroženju standarda potrebnih za dobivanje Certifikata te pokazala da kontinuirano ulaže u razvoj i na taj način postavlja standarde upravljanja ljudskim resursima u bankarskom sektoru.

Dani komunikacija

Na nacionalnom festivalu oglašavanja Dani komunikacija održanom u Rovinju, kampanja 'Budi kod sebe doma' osvojila je zlatnu nagradu Ideja X 2017., a posebno priznanje za najbolji copywriting pripalo je kreativcu sa stilom i dobrim humorom Jakovu Viloviću. 

Nagrada MIXX za najbolju digitalnu strategiju za kampanju 'Erste moćne online usluge za poduzetnike' dokazala je da Erste banka prednjači u kvalitetnome korištenju online formata i kanala za prenošenje promidžbene poruke.

2016.

Dani komunikacija

Nacionalni festival oglašavanja Erste banci donio je dva važna priznanja. Ideju X za najkreativniju kampanju u kategoriji financijskih i osiguravajućih usluga i Srebrni Effie, nagradu za najučinkovitije oglasne kampanje. Ideju X odnijela je kampanja „Mylo“ koju je banka kreirala uz podršku agencija Utorak d.o.o., Biro za propagandu i Grey Worldwide Zagreb. Srebrnim Effiem nagrađena je kampanja “Erste gotovinski krediti online”, u kojoj su sudjelovale agencije Grey Worldwide Zagreb i Utorak, Biro za propagandu, te medijska agencija MediaCom Central Europe Zagreb.

2015.

Weekend Media Festival

Među 25 najboljih u regiji

Na Weekend Media Festivalu, regionalnom okupljanju tisuća marketinških profesionalaca (oglašivača, medija i agencija), Erste banci uručen je certifikat BalCannes za "Zato što znamo koliko zapravo volite ići u banku" kao jednoj od 25 najboljih reklama u regiji u prošloj godini!

 

SELECTIO - Certifikat Poslodovac Partner

Erste banka ponosni je nositelj Certifikata Poslodavac Partner dodijeljenog od strane tvrtke SELECTIO za najboljeg poslodavca u bankarskom sektoru. Banka je po drugi puta provela certifikacijski proces po metodologiji Poslodavac Partner i ostvarila visokih 98% bodova što ju svrstava među najbolje ocjenjene organizacije u području upravljanja zaposlenicima. Certifikat PoslodavacPartner uručen je predsjedniku Uprave Christophu Schoefboecku i
direktorici Sektor ljudskih potencijala Maji Crnjak.

 

Dani komunikacija

Erste banka na Danima komunikacija u Rovinju po treći je put osvojila Ideju X! U kategoriji financijskih i osiguravajućih usluga nagrađena je kampanja "Gotovinski krediti online" koju je banka kreirala uz podršku agencija Utorak d.o.o., Biro za propagandu i Grey Worldwide Zagreb. Uz to, Erste banka je dodijelila nagradu u kategoriji Ideja Xica, u kojoj su se natjecali studenti u osmišljavanju marketinške strategije za bankarske usluge za mlade. Na temu BankarenjeBezKravate, nagrada je dodijeljena studentskom projektu E-magazin i Bankar grad.

 

2014.

"The Banker" - priznanje za najbolju uslugu privatnog bankarstva u Hrvatskoj 

Međunarodni financijski časopis "The Banker" proglasio je uslugu privatnog bankarstva Erste banke, najboljom uslugom takve vrste u Hrvatskoj u 2014. godini. Uz Erste banku u Hrvatskoj, The Banker je međunarodnu Erste Grupu svrstao među najuspješnije bankarske grupacije svijeta kada je u pitanju usluga privatnog bankarstva te joj je dodijelio još dvije prestižne nagrade u kategorijama: "Najbolja usluga privatnog bankarstva u Središnjoj i istočnoj Europi" te "Najbolja usluga privatnog bankarstva u Austriji" za 2014. godinu.

 

7. Weekend Media Festival

Na 7. Weekend Media Festivalu održan je SoMo Borac, natjecanje za najbolje radove iz regije na području društvenih mreža i mobilnih kampanja (Social&Mobile). U kategoriji "Aplikacija koja je zaslužila veliko A" nagradu je dobila aplikacija Erste banke "Redomat", koju je za banku izradila kompanija Infinum. Riječ je o aplikaciji za iPone i Android mobilne uređaje koja omogućava odabir broja u redu u željenoj poslovnici banke, obavijest o mjestu u redu, kao i ugovaranje sastanka sa savjetnikom. Narade na SoMo Borcu ocjenjivao je regionalni stručni žiri.

 

Dani komunikacija

S nacionalnog festivala oglašavanja - Dani komunikacija, održanog u Rovinju, predstavnici Erste banke vratili su se s najboljom potvrdom struke – čak tri nagrade! Nagradom MIXX u kategoriji Brand Awareness za Erste pametnu karticu tekućeg računa te i u kategoriji Mobile za Erste Redomat. Uz to, Erste banka je kreativno nadjačala jake konkurente iz redova financijskih i osiguravajućih usluga osvajanjem nagrade Ideja X za reklamu brzih gotovinskih kredita. Sve to ostvareno je uz stručnu, kreativnu i tehničku podršku agencija: Grey Zagreb, Infinum, iZone i MediaCom.

 

2013.

Nagrada Zagrebačke burze

Krajem 2013. godine Erste banka osvojila je drugu po redu nagradu Zagrebačke burze. Ovaj put s Interkapital vrijednosnim papirima d.o.o. dijeli nagradu za „Člana godine“. Iako su vremena u kojima jesmo izazovna Erste banka uvijek nastoji hrvatskim investitorima ponuditi
prilike za ulaganja kakva postoje i na svjetskim tržištima te dati svoj doprinos procesu edukacije tržišta u cjelini.

 

Weekend Media Festival

Erste mBanking aplikacija  za mobilne telefone na šestom po redu Weekend Media Festivalu u Rovinju osvojila je SoMa nagradu u mobilnoj kategoriji, za najbolju mobilnu aplikaciju "Aplikacija s velikim A". Nagradu je primila predstavnica kompanije Infinium, koji je aplikaciju razvila. 

 

Dani komunikacija

U sklopu "Dana komunikacija", nacionalnom festivalu marketinških komunikacija, Erste je osvojio čak tri nagrade. Erste banka osvojila je srebrnu nagradu Effie za kampanju "Bankarite s kunama" te nagradu X u kategoriji financijskih i osiguravajućih usluga,  za kampanju stambenih kredita  "Misija: Iseljenje". U kategoriji "Brand Awarness", nagradu MIXX za online prisutnost osvojila je kampanja "Diners u online svijetu", Erste Card Cluba. 

 

Euromoney - "Najbolja ukupna usluga privatnog bankarstva"

Britanski financijski časopis Euromoney dodijelio je Erste banci nagradu za „Najbolju ukupnu uslugu privatnog bankarstva“ u Hrvatskoj za 2013. godinu. Nagrada se dodjeljuje temeljem istraživanja koje Euromoney provodi u preko šezdeset zemalja na godišnjoj razini. Odlučujući faktori pri izboru najboljih bila su sredstva pod upravljanjem, profitabilnost, odnos broja klijenata i privatnih bankara te portfelj ponuđenih usluga. Dodatnu težinu daje činjenica da se nagrada temelji na istraživanju provedenom unutar bankarskog sektora, odnosno banke ne ocjenjuje i rangira žiri, već sami stručnjaci iz sektora, odabirući
najbolje u svim kategorijama - globalno i regionalno.

 

SELECTIO - Certifikat Poslodovac Partner

Erste banka ponosni je nositelj Certifikata Poslodavac Partner dodijeljenog od strane tvrtke SELECTIO za unapređenje i rad na razvoju ljudskih potencijala. Banka je najbolje rezultate postigla u područjima regrutiranja i selekcije te rada, motivacije i nagrađivanja. To nas
svrstava u top 3 nositelja prestižnog Certifikata u kategoriji kompanija većih od 1 000 zaposlenika. Certifikat je uručen 30.01.2013. Maji Crnjak, direktorici Službe ljudskih potencijala.

 

2012.

Nagrada Zagrebačke burze

Krajem 2012. godine banka je osvojila „Nagradu za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala“ u prvoj dodjeli nagrada Zagrebačke burze (ZSE). U obrazloženju odluke Odbora za nagrade ZSE istaknuta je kontinuirana, višegodišnja aktivnost Erste banke u razvoju tržišta kapitala, a što je kulminiralo 2012. godine uvođenjem mogućnosti trgovanja certifikatima na Zagrebačkoj burzi te je bilo presudno u odabiru Erste banke u toj kategoriji.

 

VIDI TOP 100

Na tradicionalnom izboru „Vidi top 100“ za 2012. godinu izabrane su najbolje web i mobilne stranice u hrvatskom i regionalnom virtualnom prostoru. U kategoriji „Mobilni web i aplikacije“ najboljom je proglašena Erste mBanking aplikacija.

 

IdejaX 02

Na nacionalnom festivalu oglašavanja IdejaX 02, u svibnju 2012., Erste banka osvojila je nagradu MIXX za najbolje oglašivačke radove u online/digitalnim medijima. Kampanja „Slikaj i plati“ osvojila je nagradu za najučinkovitiju digitalnu kampanju u kategoriji „Direct Response&Lead Generation“.

 

2011.

HUOJ Grand Prix

Kvalitetu, inovativnost i korištenje široke palete komunikacijskih kanala prema klijentima i javnosti prepoznala je i strukovna udruga za odnose s javnošću – HUOJ, koja je krajem 2011.  godine Erste banci dodijelila Grand Prix nagradu u kategoriji „Odnosi s javnošću u
poslovnom sektoru za velike tvrtke“, baš za projekt „Komunikacija virtualne poslovnice Erste banke“.