Depoziti

U situaciji ste u kojoj trebate odlučiti što učiniti sa sredstvima kojima raspolažete i kako ta sredstva dalje investirati? Nudimo Vam najpovoljniji odnos sigurnosti Vašeg uloga i visine kamatne stope.

Depoziti

Vaš financijski zastupnik upoznati će vas sa svim mogućnostima daljnjeg investiranja Vaših sredstava kako bi pronašli optimalnu kombinaciju sukladno Vašim željama. 

Na raspolaganju su Vam kunski ili devizni depoziti. Depoziti ročnosti do 12 mjeseci ugovaraju se uz fiksnu kamatnu stopu. Za sve detaljnije informacije, pozivamo Vas na razgovor u bilo koju poslovnicu Erste&Steiermärkische banke.

Osiguranje depozita

Depoziti položeni u Erste banci osigurani su kod Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka - DAB.

Od 25. srpnja 2015. Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka osigurava depozite štediša u iznosu uključivo do 100.000 eura po deponentu po kreditnoj instituciji u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke važećeg na dan osiguranog slučaja.

Više informacija o sustavu osiguranja depozita možete pronaći u  dokumentu Osnovne informacije o zaštiti depozita, u svim poslovnicama Erste banke te upitom Državnoj agenciji za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.

DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIGURANJE ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU BANAKA
10 000 Zagreb, Jurišićeva 1/II
web: www.dab.hr
e-mail:dab@dab.hr
telefon: +385 (0)1 48 13 222
fax: +385 (0)1 48 19 107

Erste banka uskladila je poslovanje na temelju odredbi HNB-a kojima je definirano da su oštećene – obojane novčanice:

  • obojene novčanice i to bilo da je čitava površina novčanice obojena ili da se na rubovima odnosno djelomično po novčanicama naziru tragovi boja
  • novčanice sa zapaljenim rubom
  • novčanice koje su skraćene rezanjem
  • obojene novčanice koje izgledaju kao da su obojene pranjem u perilici s rubljem iste boje

Navedene novčanice Banka preuzima isključivo uz popunjen Zahtjev za procjenu i zamjenu oštećenog novca. Zaprimljene novčanice Banka šalje u HNB na vještačenje. U slučaju da se novčanica u HNB-u ne prizna u cijelosti, Banka tereti poslovni račun klijenta za utvrđenu razliku.

U slučaju da su oštećene – obojene novčanice zaprimljene bez spomenutog Zahtjeva, Banka ih je obvezna vratiti klijentu kao vrijednosno pismo.

Zatražite transakcijski račun online

 

Odaberite transakcijski račun koji odgovara potrebama vašeg poslovanja.

 

 

Trebate više informacija?

 

Postavite nam pitanje ili dogovorite sastanak. 

 

 

Povezani proizvodi i usluge