Dionice

Dionica je vrijednosni papir kojim uplatitelj dokazuje svoj ulog u temeljnom kapitalu dioničkog društva. Ona je dokaz vlasništva nad dijelom trgovačkog društva koje je registrirano kao dioničko društvo. Ona daje prava, ali i određene obveze prema društvu. U pravilu je nasljedna, ali postoji i mogućnost da se u odnosu na nasljeđivanje i trgovanje u aktu o osnivanju predvide i određena ograničenja. Dionice su dugoročni instrumenti financiranja bez unaprijed određenog roka dospijeća odnosno povrata uloženog iznosa

Trgovanje

Nudimo vam uslugu posredovanja u trgovini financijskim instrumentima (dionicama, obveznicama, certifikatima, pravima, posredovanju u dražbama) na:

1. Domaćem tržištu - Zagrebačka burza

Kao član Zagrebačke burze i Središnjeg klirinškog i depozitarnog društva (SKDD) omogućujemo vam brzo i jednostavno trgovanje vrijednosnim papirima.

Usluga trgovanja vrijednosnim papirima obuhvaća:

  • otvaranje naloga za kupnju/prodaju vrijednosnog papira,
  • izvršenje transakcije,
  • kompletnu uslugu namire i prijenosa vlasništva nad vrijednosnim papirima u SKDD, odnosno u skrbničkoj banci.

Naši brokeri omogućit će vam kupnju ili prodaju vrijednosnih papira u vrlo kratkom vremenu, te Vas redovito informirati o trenutnom stanju na tržištu kapitala.

Nudimo vam i uslugu skrbništva nad vrijednosnim papirima.

2. Inozemnim tržištima - na više od 20 inozemnih tržišta

Omogućujemo vam samostalno trgovanje na više od dvadeset inozemnih tržišta kapitala uz brzo i direktno izvršenje naloga. Potvrdili smo se kao tržišni lider u inovaciji i implementaciji novih tehnologija. 

Za potpunu sigurnost i transparentnost poslovanja, imovina kojom trgujete na inozemnim tržištima kapitala pohranjena je na skrbničkom računu. Iz tog razloga za trgovanje na inozemnim burzama, potrebno je otvoriti skrbnički račun u Erste banci.

Kako ugovoriti ERSTE Broker

Trgovanje vrijednosnim papirima jednostavno je uz korištenje brokerskih usluga Erste banke. Brokerski račun možete otvoriti dolaskom u neku od naših brojnih poslovnica, kako biste popunili svu potrebnu dokumentaciju za otvaranje brokerskog računa.

Investicijski portal

Posjetite Investicijski portal Erste Group Bank AG i saznajte najnovije informacije o kretanjima na financijskim tržištima.

Dokumentacija

Kontakti