Poduzetnički starter
Program za poduzetnike početnike

U svakoj utrci najvažnije je dobro krenuti.
Zakoračite u svijet poduzetništva!

Poduzetništvo nije ni znanost ni umjetnost.

Poduzetništvo je praksa.

Peter Drucker

Raspolažete originalnim i kvalitetnim poslovnim idejama, ali ne i potrebnim resursima za njihovu realizaciju? Potreban vam je poticaj za ostvarenje postojećih planova i daljnji svog poslovnog poduhvata? Kako dobri poduzetnički koncepti ne bi ostali na razini ideje, uključite se u Erste Poduzetnički starter, program namijenjen nezaposlenim osobama koje žele krenuti u poduzetničke vode, odnosno poduzetnicima-početnicima koji su unutar posljednje dvije godine pokrenuli vlastito poslovanje.
 
Cilj programa poticanje je samozapošljavanja i razvoja poduzetništva pružanjem podrške na putu oblikovanja i realizacije poslovne ideje, a uključuje besplatne online edukacije o relevantnim poduzetničkim temama uz provjeru znanja nakon svakog poglavlja, savjetovanje i financiranje.

Besplatna online edukcija

Kandidati odabrani nakon zaprimanja i analize prikupljenih prijava dobit će pristup u besplatnu online edukaciju. Edukacija obuhvaća područja važna za individualni i poduzetnički razvoj kandidata, od razrade poslovne ideje i izrade poslovnog plana, procjenu tržišta potencijalnih klijenata i njihovih potreba, ali i unapređenje prodajnih vještina te kvalitetnu procjenu troškova. Edukaciji se može pristupiti sa svakog mjesta i u svakom trenutku, što daje kandidatima dodatnu fleksibilnost pri organizaciji vremena i usklađivanju s ostalim obvezama.

Savjetovanje

Poslovni plan prikazuje sadašnju situaciju i strateške odrednice razvoja poslovnog poduhvata, kao i projekcije dobiti odnosno novčanog toka iz poslovanja. Pri sastavljanju poslovnog plana bitno je krenuti od realnih okolnosti i činjenica, ali i realnih pretpostavki za budućnost. Kako biste kvalitetno i učinkovito pripremili svoj poslovni poduhvat, računajte na našu podršku u strukturiranju poslovnog plana i njegove financijske konstrukcije.

Financiranje

Po završetku edukacije i savjetovanja o kreditiranju zainteresirani kandidati Banci mogu predati zahtjev za kredit, a u završnoj procjeni projekata odabiru se projekti koje će Erste banka financirati.

Kreditiranje se provodi u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR), Europskim investicijskom fondom (EIF) i Europskom unijom u okviru programa za konkurentnost i inovacije (CIP Program) – instrument Garancije za mikro-kredite za financiranje mikro poduzetnika (CIP garancija EIF-a). Erste Banka je jedna od sudionica u programu HBORa.

Više o uvjetima programa provjerite ovdje.

O inicijativi

Inicijativa Korak po korak, pokrenuta u svim članicama međunarodne Erste grupe, doprinosi daljnjem razvoju zajednice, društvenoj i ekonomskoj ravnopravnosti i financijskoj inkluziji građana. Poduzetnički starter je program razvijen za poduzetnike početnike, a inicijativa Korak po korak usmjerena je i na dodatna dva zasebna programa, za razvoj i partnerstvo s organizacijama civilnog društva te na edukacije građana o osobnim financijama.

 

Provjerite i paket osiguranja za vaše poslovanje