Podrška prekograničnom poslovanju

Stručni savjeti i profesionalne bankarske usluge za vaše prekogranično poslovanje.

Želimo vam pomoći da proširite svoj posao preko granica Republike Hrvatske te vam pružiti stručnu i visoko kvalitetnu bankarsku podršku na geografskom području rada cijele Erste i Sparkasse grupe.

Preko mreže banaka grupe možemo podržati vaše poslovanje na tržištima Austrije, Češke Republike, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Moldavije kao i regionalnim tržištima Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Lokalni timovi bankarskih specijalista stoje vam na raspolaganju kada je u pitanju stručna i profesionalna bankarska i financijska usluga, kao i ponuda proizvoda i usluga koje možete trebati u vašem prekograničnom poslovanju.

Prednosti korištenja ove vrste podrške za vas su:

Optimizacija

"End to End" proces otvaranja računa ili financiranja u nekoj od banaka članica grupe

Konkurentnost

Preporuka Erste banke kao vaše lokalne banke kod ostalih banaka grupe, s ciljem još konkurentnije, "tailor made" bankarske usluge na određenom tržištu

Kontakti

Mreža kontakata grupe s kojima možete komunicirati na nekom od glavnih stranih jezika, a koji su posebno specijalizirani za vaše upite i zahtjeve

Podršku prekograničnom poslovanju Erste banka pruža kroz mrežu grupnog International deska, odnosno Transaction Banking Competence Centera.

International Desk

International Desk Erste banke čini grupnu mrežu International Deskova grupe, zamišljenih kao prve kontakt točke za informacije i odgovore na osnovna pitanja vezana uz prekogranično poslovanje na geografskom području rada cijele Erste i Sparkasse grupe.

International Desk pruža informacije i podršku svim poslovnim klijentima o Erste grupi, određenim bankama i njihovim uslugama i proizvodima te posreduje kontakte voditeljima računa.

Naše International Desk usluge podrške su generalno vezane uz:

  • Sve bankarske proizvode i usluge, prema potrebama i zahtjevima vašeg komercijalnog poslovanja (kao što su npr. otvaranje računa, financiranje, izdavanje garancija i sl.)
  • Osnivanje tvrtke odnosno podružnice na inozemnom tržištu;
  • Regulatorne zahtjeve i legislativu na inozemnom tržištu;
  • Određene specifične informacije o pojedinačnim tržištima;
  • Kontakte pravnih savjetnika, poreznih savjetnika ili revizora;
  • Dostupnost važnih dokumenata ili obrazaca;
  • EU programe podrške vašem poslovanju, povezivanje sa specijaliziranim EU uredima, aktivnim u bankama naše grupe.

Za više informacije vas pozivamo da nas kontaktirate preko kontakta International Deska, kao i da posjetite International Desk web stranicu Erste i Sparkasse grupe.

Transaction Banking Competence Centre

Iz povijesne, tradicionalne i poslovne perspektive, specifična tržišta zemalja jugoistočne Europe osobito su povezana i time pružaju mogućnost sinergijskog pristupa poslovnom planiranju na području s populacijom od više od 20 milijuna stanovnika.

Prepoznajući ovu priliku za svoje klijente, posebice u segmentu transakcijskog bankarstva, Erste banka je 2016. godine pokrenula Transaction Banking Competence Centre kao koordinator šest regionalnih banaka Erste i Sparkasse grupe i to na tržištima Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Transaction Banking Competence Centre paralelno uz grupnu platformu International Deska predstavlja dodatni mehanizam podrške vama kao klijentu Erste banke kroz poseban fokus na:

  • Podršku regionalnom prekograničnom poslovanju vaše grupe poduzeća u mrežu Erste i Sparkasse bankarske grupe, s posebnim naglaskom na prednosti koje vama kao klijentu takva integracija omogućava u dijelu platnog prometa;
  • Podršku vezana uz regionalno prekogranično financiranje trgovine i izvoza, kao i financiranje komercijalnih transakcija s vašim regionalnim kupcima i dobavljačima (tzv. ''supply chain finance'');
  • Podršku vezanu uz proizvode transakcijskog bankarstva na svim regionalnim tržištima, a kako bi se postigla harmonizirana optimalna razina profesionalne i kompetentne financijske usluge za vas, neovisno na kojem od tržišta poslujete.

Za više informacije vas pozivamo da nas kontaktirate preko kontakta Transaction Banking Competence Centera.

Kontakti

International Desk


 

internationaldesk@erstebank.hr
Ivana Lučića 2, 10 000 Zagreb

 

Transaction Banking
Competence Centre

Ivan Čerina
Direkcija transakcijskog bankarstva
Ivana Lučića 2, 10000 Zagreb
+385 (0) 72 371 189
icerina@erstebank.hr

Kontakt centar

U slučaju upita koji se ne odnose na podršku pravnim osobama u prekograničnom poslovanju, više informacija možete pronaći ovdje.

Radno vrijeme Kontakt centra je od 6 do 22 sata sve dane, osim blagdana i praznika.

Moglo bi vas zanimati i...