Erste banka osvojila je nagradu za najbolju uslugu privatnog bankarstva u Hrvatskoj za 2017. godinu u sklopu „Global Private Banking Awards“ koje zajednički organiziraju međunarodni financijski časopisi The Banker i PWM. Uz Erste banku u Hrvatskoj, ovi su časopisi međunarodnoj Erste grupi dodijelili još dvije nagrade u kategorijama: "Najbolja usluga privatnog bankarstva u Središnjoj i istočnoj Europi" te "Najbolja usluga privatnog bankarstva u Austriji" za 2017. godinu. Dobitnici ovih cijenjenih nagrada za industriju privatnog bankarstva proglašeni su na ceremoniji dodjele nagrada koja se održala prošlog četvrtka u Londonu.

„Ovo priznanje potvrđuje visoku kvalitetu usluge Erste privatnog bankarstva u Hrvatskoj, koje već duži niz godina posluje sukladno zajedničkim standardima Erste grupe za privatno bankarstvo. Zadovoljstvo klijenata, njihovo povjerenje, maksimalna diskrecija i kvaliteta usluge naši su prioriteti, a individualan pristup jedna od osnovnih pretpostavki našeg rada s klijentima. U izrazito konkurentnoj okolini kontinuirano padajućih prinosa uspjeli smo u suradnji s timom vrhunskih stručnjaka iz banke i povezanih društava razviti proizvode koji našim klijentima nude vrijednost, uzimajući pritom u obzir njihovu sklonost riziku i vremenskom horizontu ulaganja te promjenama na financijskom tržištu.“ rekla je Kristina Buconjić, direktorica Direkcije privatnog bankarstva.“

Erste banka pruža usluge privatnog bankarstva u Hrvatskoj od 2007. godine. Ima urede na četiri lokacije, u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Međunarodna Erste grupa upravlja imovinom na području centralne i istočne Europe, gdje ima lokalne jedinice privatnog bankarstava u  Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Slovačkoj. Na ovim tržištima, Erste privatno bankarstvo brine se za više od 15.000 privatnih klijenata s ukupnom imovinom od 17 milijardi eura.

O nagradama časopisa PWM / The Banker za globalno privatno bankarstvo

Kod odabira, žiri za dodjelu globalnih nagrada za privatno bankarstvo, koji se sastoji od 15 stručnjaka iz privatnog bankarstva i industrije upravljanja imovinom, usporedio je više od stotinu banaka koristeći ključne pokazatelje uspješnosti kao što su upravljanje portfeljem, razvrstavanja imovine, dubinske analize, upravljanja rizikom, strategija rasta, korisničke usluge, etični čimbenici, poslovni modeli, razine zadržavanja osoblja i inovacije.

The Banker, kojeg izdaje Financial Times Group iz Londona, mjesečnik je specijaliziran za bankarstvo i čije su nagrade i ljestvice prepoznate kao mjerila u međunarodnoj bankarskoj industriji. PWM Professional Wealth Management, koji je također dio Financial Times Groupa, pruža informacije i analize proizvoda, tržišnih događaja, poreznih pitanja i fondova za pojedince s visokim primanjima.