Nakon što je potpisan ugovor i s Gradom Zagrebom, Erste banka broji ukupno 58 gradova diljem Hrvatske u kojima je u suradnji s tvrtkom Infoart, omogućeno plaćanje parkiranja mobilnom aplikacijom Keks Pay i to bez ikakvih naknada. Riječ je o posebnoj funkcionalnosti Keks Paya koja korisnicima omogućava brzo, jednostavno i besplatno plaćanje parkiranja te kupnje dnevne ili mjesečne parkirne karte za sva javna parkirališta. Iako je riječ o mobilnoj aplikaciji Erste banke, plaćanje parkinga Keks Payom namijenjeno je svima, bez obzira na to u kojoj banci imaju otvoren račun.

Za plaćanje parkinga Keks Payom dovoljno je odabrati opciju u glavnom izborniku „Plati parking“, te prilikom prvog korištenja unijeti registarsku oznaku i model auta. Potom korisnik može odabrati opciju „Lociraj me“, a aplikacija će sama, koristeći napredno geolociranje putem GPS-a, odabrati zonu parkiranja. Nakon odabira željenog trajanja parkiranja, potrebno je još samo povući „slider“ za plaćanje. Aplikacija potom korisnike podsjeća na istek trajanja parkiranja, bez obzira imaju li u tom trenutku pristup internetu, a također omogućuje i kupnju dnevnih, tjednih i mjesečnih parkirnih karata. Da ne bi trebali svaki puta upisivati registraciju automobila, aplikacija korisnicima omogućava i pohranjivanje podataka za jedan ili više automobila.

Cilj koji s Keks Payom želimo postići je prvenstveno olakšati svakodnevni život korisnicima. Tako je bilo kod razvoja same aplikacije, a to nam je putokaz i za svako njeno daljnje nadograđivanje. Osim što omogućuje plaćanje parkiranja bez dodatnih naknada, ova funkcionalnost KeksPaya ima brojne druge prednosti pred alternativnim oblicima plaćanja ove usluge, poput recimo automatskog geolociranja u određenu zonu, koji korisnicima značajno olakšava plaćanje, ali i smanjuje mogućnost pogreške prilikom plaćanja parkiranja. Osim toga, prilikom razvoja ove funkcionalnosti poseban fokus smo stavili na korisničko iskustvo, koje je izvrsno, bez suvišnih koraka u cijelom procesu.“, rekao je Dejan Donev, voditelj Tima za digitalnu transformaciju u Erste banci.

Zahvaljujem se kolegama iz Infoarta koji su nam pomogli u realizaciji projekta, jer je 58 gradova spojeno na Infoartovu platformu IGEUS namijenjenu integraciji kanala prodaje/naplate s davateljima usluga. Nadamo se da će svi gradovi, od Zagreba pa nadalje, ovom uslugom biti pristupačniji svim vozačima bez obzira iz kojeg grada dolaze, te da će ovakav način digitalnog plaćanja parkinga ponovo postaviti novi standard ne samo u Hrvatskoj nego i šire, kao što je to prije gotovo 20 godina postavila usluga plaćanja parkinga putem sms-a.“- Igor Strejček, direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci.

Aplikacija Keks Pay omogućava brzo i sigurno slanje i primanje novca među ljudima koji se poznaju i to bez ikakvih naknada. Otkada je krajem prošle godine ponudila tu aplikaciju, Erste banka bilježi 62.000 aktivih korisnika, od kojih su 75% klijenti drugih banaka, dok preostalih 25% ima otvoren račun u Erste banci. Riječ je o prvom bankarskom rješenju na hrvatskom tržištu koje je namijenjeno svim zainteresiranim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun.

Aplikacija se pokazala idealnom za rješavanje niza situacija sa zajedničkim skupljanjem novaca, a dosad je inicirano oko 50 milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 45 kuna. Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iOS, a dnevni limit za transakcije po osobi je 2000 kuna, odnosno 4000 kuna za klijente Erste banke.

Gradovi gdje je omogućeno plaćanje parkiranja KEKS Payom:

Preuzmite mobilnu aplikaciju KEKS Pay