Erste banka i Primorsko-goranska županija potpisale su ugovor, kojim će banka županiji donirati 1 milijun kuna, namijenjenih realizaciji određenih projekata iz područja sporta u 2022. godini. Doniranim sredstvima planira se i obnova nogometnog  igrališta Grada Rijeke SRC Belveder, odnosno sufinanciranje zamjene travnjaka.

Koristimo priliku iskazati zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom poslovnom suradnjom te izraziti posebnu zahvalnost na donatorskom i društveno odgovornom poslovanju Erste banke koja je prepoznala potrebu te pružila direktnu potporu sportu, aktivnosti koja svojom odgojnom, zdravstvenom i društvenom ulogom pozitivno utječe na prevenciju i očuvanje zdravlja pojedinaca te kvalitetu života društva u cjelini.“ istaknuo je župan Zlatko Komadina prilikom potpisivanja.

Podsjetio je i na činjenicu kako PGŽ, u usporedbi sa svim ostalim županijama na području Republike Hrvatske (osim Grada Zagreba), najviše ulaže u sport te da su ulaganja tri puta veća od prosjeka svih ostalih hrvatskih županija. Putem programa javnih potreba u sportu koji je u razdoblju od 2017.- 2021. godine od strane Primorsko-goranske županije financiran iznosom od 23,74 milijuna kuna za sport i rekreaciju se izdvaja gotovo 4,75 milijuna na godišnjoj razini.

Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke

Christoph Schoefboeck i Zlatko Komadina

Erste banka i Primorsko-goranska županija, već cijeli niz godina kvalitetno surađuju na cijelom nizu projekata, stoga mi je drago što  je i ove godine možemo podržati u organizaciji i provedbi projekata s područja sporta. Naime, kao vodeća lokalna banka, prepoznajemo potrebu zajedničkog djelovanja, stoga nastojimo podržati različite kvalitetne inicijative, među kojima sport zauzima važno mjesto. U banci smo svjesni činjenice da je za kontinuitet i ostvarivanje kvalitetnih sportskih rezultata, potrebna  adekvatna financijska podrška, posebice u okolnostima u kojima se sada nalazimo. S obzirom da želimo biti i pouzdan partner u kreiranju gospodarskog rasta, raduje me da sudjelujemo i u realizaciji niza projekata kojima se podiže standard i kvaliteta života naših sugrađana na ovom području“, kaže Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.