Tečajevi na tečajnoj listi su iskazani u odnosu na jedan euro.

Kupovni tečaj iskazuje koliko jedinica strane valute klijent treba platiti da bi kupio jedan euro, dok prodajni tečaj iskazuje koliko jedinica strane valute klijent dobiva ako prodaje jedan euro.
Pri kupnji i prodaji eura potrebno je iznos strane valute podijeliti s kupovnim/prodajnim tečajem, primjerice:

  • ako klijent želi prodati 100 dolara da bi kupio eure, podijelit će iznos od 100 dolara s redovnim kupovnim tečajem na tečajnoj listi banke, važećoj na dan konverzije, da bi izračunao iznos eura koji će mu se isplatiti;
  • ako klijent želi kupiti 100 dolara i prodati eure, podijelit će iznos od 100 dolara s redovnim prodajnim tečajem na tečajnoj listi banke, važećoj na dan konverzije, da bi izračunao iznos eura koji treba platiti za kupnju dolara.

Banka zadržava pravo promijeniti tečajnu listu ili obustaviti trgovanje bilo kojom valutom u skladu s promjenama na tržištu.

Za fizičke osobe, za svaku bezgotovinsku kupoprodaju deviza (kad su sredstva na računu) u iznosu iznad 5000 EUR te gotovinsku kupoprodaju deviza u iznosu iznad 10.000 EUR klijenti mogu kupoprodaju izvršiti po povlaštenom tečaju povoljnijem od redovnog (u stabilnim tržišnim uvjetima) istaknutog na našoj tečajnoj listi na dan kupoprodaje.

Za male poduzetnike, za svaku kupoprodaju deviza u iznosu iznad 5000 EUR klijenti mogu kupoprodaju izvršiti po povlaštenom tečaju povoljnijem od redovnog (u stabilnim tržišnim uvjetima) istaknutog na našoj tečajnoj listi na dan kupoprodaje.

Za korporativne klijente, za svaku kupoprodaju deviza u iznosu iznad 10.000 EUR klijenti mogu kupoprodaju izvršiti po povlaštenom tečaju povoljnijem od redovnog (u stabilnim tržišnim uvjetima) istaknutog na našoj tečajnoj listi na dan kupoprodaje.

Dodatne informacije možete dobiti u Sektoru financijskih tržišta (radnim danom od 8 do 16 sati) na sljedeće telefonske brojeve:

  • fizičke osobe i mali poduzetnici - telefonski broj 072 37 2277
  • korporativni klijenti - telefonski broj 072 37 2222