COVID-19: aktualne informacije, mjere i savjeti Saznajte više

Naša zemlja treba ljude koji vjeruju u sebe.
I banku koja vjeruje u njih.

#vjerujusebe

Pod motom ‘Vjeruj u sebe’ ističemo vrijednosti koje zagovaramo i koje živimo kao poduzeće – već gotovo 200 godina unutar grupacije, a i gotovo 20 godina u našoj zemlji - a temelje se na važnosti toga da svatko ima priliku ostvariti se kao pojedinac. Bez obzira na dob, spol ili etničku pripadnost. Bez obzira na vjeru, političku opredijeljenost i bračni status.

Vjeruj u sebe obećanje je i odgovornost. Obećanje da ćemo nastaviti neumorno raditi na sebi i svojim proizvodima, procesima i uslugama kako bismo u sklopu svojeg poslovanja na najbolji mogući način odgovorili na želje i potrebe svojih klijenata. Ali i odgovornost prema zajednici i društvu u kojem radimo, da svaki naš postupak ujedno bude i onaj koji doprinosi općem dobru i potiče napredak i razvoj.

Osam razloga zašto vjerujemo

1. Zato što vjerujemo u snagu i sposobnost pojedinaca 

Naša je institucija osnovana s ciljem pružanja potrebnih alata za korištenje vlastitih sposobnosti i potencijala za ostvarenje velikih ili malih, privatnih ili globalnih planova. Posrijedi može biti novi izum, prijeko potrebna usluga, savršeni dom za sebe i obitelj ili prilika za realizaciju davno začetoga sna. Naša je osnivačka ideja svjedočila lijepim i manje lijepim razdobljima, no njezin značaj do danas nije jenjao. Sad je, možda više nego ikad dosad, važno istaknuti koliko smo predani njezinoj primjeni te svakodnevnom radu na tome da primjerom pokazujemo njezinu konkretnu vrijednost.

2. Zato što vjerujemo da svatko treba vjerovati u sebe. I druge.

Svako društvo raznoliko je i raznovrsno. U punini tih iskustava, tradicija, znanja i vjerovanja leži njegovo bogatstvo. Vjerujemo da svi – zajednica, pojedinci, pa i naše poduzeće – najviše profitiraju kad svatko ima priliku živjeti svoju priču. Kao što ni mi kao banka ne bismo mogli s više od 2500 zaposlenika jednakog profila i sličnih karaktera pružati najbolju moguću uslugu vama, 870.000 individualnih klijenata sa specifičnim željama i mogućnostima, tako ni društvo u cijelosti ne bi moglo funkcionirati da je jednoobrazno. Stoga zapošljavamo ljude različitih interesa i životopisa, razvijamo raznovrsne programe te nudimo proizvode i usluge skrojene po mjeri. Raznih i različitih, drugih i drugačijih ljudi.

3. Zato što želimo biti ondje gdje ste vi

Svjesni smo toga da potrebe naših klijenata ne počinju i ne prestaju u poslovnici. Zato nastojimo biti uz vas u svakom trenutku, unutar svoje poslovne mreže, ali i kod kuće, u pokretu ili unutar vaše industrije. Naši zaposlenici, uključujući nagrađivani Kontakt centar s radnim vremenom od 0 do 24, svakodnevno vam stoje na raspolaganju u 124 poslovnica, 13 komercijalnih, 8 poduzetničkih i 9 profitnih centara, a u svakom trenutku možete s nama bankariti i online.

4. Zato što vjerujemo u Hrvatsku

Naša zemlja raspolaže golemim prirodnim bogatstvima, kulturnim kapitalom i ljudima kojima je stalo da daju svoj doprinos njezinu napretku. Ulaganjima u hrvatske poduzetnice i poduzetnike pomažemo u poticanju našeg gospodarstva i osiguranju radnih mjesta u zemlji. Vjerujemo i u nove ideje. Edukacijama, mentorstvom i kreditiranjem podržavamo poduzetnike-početnike u okviru programa Poduzetnički starter, a suradnjama i partnerstvima podupiremo prilike i pokrivamo potrebe za rastom i razvojem u svim dijelovima zemlje.

5. Zato što vjerujemo da je KAKO jednako važno kao ono ŠTO radimo

Naše se poslovanje temelji na ponudi financijskih proizvoda i usluga, ali pritom nam je izuzetno bitno da uz kvalitetne informacije i neposrednu podršku upućeno donosite vlastite financijske odluke.

Stoga posvećujemo veliku pozornost zapošljavanju, kao i neprestanom ulaganju u osobni i profesionalni rast svojih zaposlenika te aktivno tražimo vašu povratnu informaciju i osluškujemo trendove kako bismo anticipirali vaše potrebe i popravili eventualne propuste.

6. Zato što vjerujemo da je financijsko opismenjavanje dio naše zadaće

Znanje je pokretač napretka u svakom društvu, a mi smo svjesni odgovornosti koju imamo na području razvoja financijske pismenosti u svakoj dobi. Osim pružanja redovitih savjetovanja koja prate svaki interes za proizvod ili uslugu iz naše ponude, organizirali smo interaktivnu izložbu Abeceda novca u Tehničkom muzeju u Zagrebu, koju je posjetilo 38.000 osoba, pretežno djece, svake godine naš entuzijastični tim internih trenera organizira besplatne tematske radionice, a Medo Štedo kroz igru i zabavu neumorno približava važnost štednje djeci, ali i roditeljima.

7. Zato što su nam regije u kojima poslujemo jednako važne kao klijenti koji u njima žive

Želimo pomagati u stvaranju koristi. To se ne odnosi samo na ulaganja koja omogućujemo ni radna mjesta koja stvaramo. Stoga godišnje ulažemo u projekte na području dobrotvornog rada, kulture, umjetnosti i sporta u regijama u kojima smo tradicionalno prisutni – Zagrebu, Rijeci i Bjelovaru – ali i u ostatku Hrvatske. Vrtićima i školama doniramo računala i inventar te potičemo zaposlenike da dio radnog vremena odvoje za volontiranje na humanitarnim i društveno vrijednim projektima jer vjerujemo da se bolje društvo za sebe gradi velikim i malim postupcima.

8. Zato što vjerujemo da svi možemo bolje.
Kako bi nam bilo bolje.

Naš je posao stvaranje, unapređenje i rast, ali uključuje i golemu odgovornost. U svakodnevnom radu i korporativnoj kulturi koju njegujemo nastojimo objediniti korporativne ciljeve s onima za opće dobro. Vjerujemo da je rad za dobrobit cijele zajednice neodvojiv od pojedinačnog uspjeha te da njime ne napreduje samo zajednica u cjelini, nego i svi mi koji se u njoj nalazimo. Stoga neprestano tražimo nove načine za poboljšanje i ispravljanje dosadašnjih postupaka. Jer vjerujemo da – počevši od nas – svi možemo bolje. Kako bi nam bilo bolje.

#vjerujusebe