Petar Metličić:
„Erste rukometna liga je ulaganje u avanturu od lokalne zajednice do svjetske sportske scene“

Završena je druga sezona Erste rukometne lige Dalmacije, koja je okupila preko tri tisuće djevojčica i dječaka iz 16 hrvatskih gradova u organizaciji Akademije Balić&Metličić. 

Pod sloganom „Daj pet za rukomet“, turnir je započeo u Šibeniku, dok je, nakon turnira u Zadru, Splitu i Dubrovniku, finale održano na splitskim Gripama, gdje se okupilo osam najboljih timova i u velikoj neizvjesnosti odlučivalo o najboljima. U Splitu nije nedostajalo ni zabave. Pa su, osim splitskih mažoretkinja, revijalnu utakmicu odigrali i Ivano Balić i Petar Metličić, organizatori i zaštitna lica lige. Ovo nam je ujedno bio i povod za razgovor s Petrom Metličićem, koji je, s Ivanom Balićem, suosnivač lige.

Upravo je završila druga sezona Erste rukometne lige Dalmacije. Koliko ste zadovoljni napravljenim?

Godina je protekla u iznimno veselom i nadasve pozitivnom sportskom ambijentu, u svim gradovima gdje se održavala Erste rukometna liga Dalmacije, i za one najmanje, i za one odrasle, roditelje i sportske voditelje, trenere. Očekivanja su ispunjena, a standardi i zahtjevi su podignuti na još veću organizacijsku razinu.

Kakav je bio odaziv škola i djece i imate li informaciju o njihovim općim dojmovima?

Odaziv je bio velik i veći od samih očekivanja, dvorane su bile pretijesne. Kada u jednom prostoru imate 850 djece, plus na tribinama roditelje i navijače, onda znate koliko su ti dojmovi snažni i nabijeni njihovim malim sportskim emocijama i radošću. Bili smo, baš mogu tako reći, radosni i mi zbog njihovog zadovoljstva.

Ovo natjecanje ima značaj u tome što se igra turnirski. Ne sudjeluju samo aktivni klubovi, već i univerzalne sportske škole i škole sporta. Djeci je zanimljivo zbog naše prisutnosti, mogućnosti da ih vodimo na samoj utakmici, da ih savjetujemo, da se slikaju na licu mjesta. Također, da svi bez obzira na konačan plasman dobiju medalje i pehare, da se slikaju sa Medom Štedom… I to ih čini sretnima.

Moglo bi te zanimati i...