O nama

Uprava

Christoph Schoefboeck

Nakon što je nekoliko godina, od 2011., proveo na funkciji člana Uprave zaduženog za rizike (CRO - Chief Risk Officer), Christoph Schoefboeck je 1. svibnja 2015. godine imenovan predsjednikom Uprave Erste banke.

Prije dolaska u Erste banku Christoph Schoefboeck ostvario je međunarodnu karijeru te  višegodišnje iskustvo na različitim upravljačkim pozicijama. Između ostalog, obnašao je dužnost COO-a (Chief Operating Officer) i člana uprave ZAO Raiffaisenbanke u Moskvi, gdje je bio zadužen za sve operativne i IT aktivnosti banke, kao i za unutarnju organizaciju banke. U razdoblju od 2003. do 2006. bio je CRO (Chief Risk Officer) i COO (Chief Operating Officer) u HVB Splitskoj banci u Hrvatskoj, a od 2002. do 2003. bio je prokurist i član Uprave HVB Croatia d.d. Prije toga obnašao je managerske funkcije u International Moscow Bank i Bank Austria Creditanstalt Russia.

Doktorirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Bečkog sveučilišta, gdje je također koordinirao velike istraživačke projekte. Završio je brojne programe usavršavanja managera u Švicarskoj, Velikoj Britaniji i SAD. Osim materinjeg, njemačkog jezika, Schoefboeck tečno govori hrvatski, engleski i ruski.

Zaduženja: Sektor ljudskih potencijala, Sektor marketinga, Sektor unutarnje revizije, Sektor za strategiju i upravljanje projektima, Ured korporativnih komunikacija, Sektor malih i srednjih klijenata, Sektor velikih klijenata, Sektor razvoja i podrške poslovanju korporativnih klijenata i financijskih tržišta, Sektor financijskih tržišta, Ured Uprave.

Martin Hornig

Martin Hornig diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu u Beču, nakon čega je pet godina radio kao konzultant menadžmenta. Od 1998. radi za Erste Group gdje obnaša funkciju člana Uprave u nekoliko podružnica.

2014. postaje član Uprave Erste & Steiermaerkische Banka d.d. zadužen za IT & organizaciju.

Zaduženja: Sektor procesinga, Sektor IT i organizacije, Direkcija upravljanja imovinom i uslugama.

Krešimir Barić

Krešimir Barić u Erste banci radi od prosinca 2006. godine, a na mjesto člana Uprave dolazi nakon što je 15 godina proveo na rukovoditeljskim pozicijama u području računovodstva i kontrolinga. Godinu dana proveo je u Erste grupi u Beču, na funkciji voditelja upravljanja profitabilnosti (performance management) i kapitalom, gdje je stekao dodatno međunarodno iskustvo. Osim toga, sudjelovao je u rotacijskim programima usavršavanja unutar Erste grupe i mnogim grupnim projektima, uključujući i IEDC poslovnu školu iz Bleda, gradeći menadžersko iskustvo i znanje. Po struci je diplomirani ekonomist i aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom.

Zaduženja: Sektor računovodstva i kontrolinga, Sektor upravljanja aktivom i pasivom, Sektor za ekonomska istraživanja, Ured za poreze Grupe, Ured za upravljanje podacima.

Zdenko Matak

Zdenko Matak diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a karijeru je započeo 1989. godine u IT odjelu Bjelovarske banke. U razdoblju od 1999. do 2004. godine obnašao je nekoliko rukovodećih funkcija u Sektoru građanstva Bjelovarske i Erste banke. Od 2004., do imenovanja u Upravu, bio je na čelu Sektora građanstva Erste banke.

Zaduženja: Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor direktnih kanala, Sektor digitalnog bankarenja.

Hannes Frotzbacher

Hannes Frotzbacher se Erste Group Bank AG pridružio 2010. godine, nakon 14-godišnjeg poslovnog iskustva kojeg je stekao radom u Creditanstalt AG te UniCredit Bank Austria AG. U razdoblju od 2010. do 2012. godine bio je odgovoran za upravljanje rizicima u segmentu korporativnog bankarstva grupe, dok je posljednjih sedam godina obavljao funkciju tzv. CCO-a (Chief Credit Officer), odnosno direktora kreditnih rizika. Od 2013. godine do sada obavljao je i funkciju člana Nadzornog odbora Erste banke u Hrvatskoj. Po struci je magistar pravnih znanosti, a poslovno se usavršavao u područjima financija, bankarstva te razvoja upravljačkih vještina.

Zaduženja: Sektor upravljanja rizicima, Sektor upravljanja kreditnim rizikom, Sektor korporativne sigurnosti, Sektor upravljanja nefinancijskim rizicima, Sektor pravnih poslova.

Nadzorni odbor

  • Willibald Cernko, predsjednik Nadzornog odbora
  • Georg Bucher, potpredsjednik Nadzornog odbora
  • Walburga Seidl, član Nadzornog odbora
  • Ingo Bleier, član Nadzornog odbora
  • Judit Ágnes Havasi, član Nadzornog odbora
  • Nikolai Leo De Arnoldi, član Nadzornog odbora
  • Roland Klimesch, član Nadzornog odbora