Ne moraš ništa, a u paketu dobiješ sve!

  • Žiroračun i tekući račun
  • Beskontaktnu Visa karticu
  • George on-line bankarstvo

U paketu za 0 kuna dobivaš hrpu super usluga:

Jedini klub u kojem je upad besplatan!

O, da… dobro si pročitao! Erste Club za mlade je hit! Zašto? Jer kad si u potrazi za financijskom emancipacijom i počinješ svoj samostalni život, onda ti je svaka lipa bitna. I kad sanjaš o drugim jelima osim pašta šute i putovanjima dužim od deset kilometara, onda se nadaš da ne moraš ništa, a možeš dobiti sve. I eto naletiš na ovu stranicu za Erste Club paket s brdom pogodnosti – za 0 kuna!

Probaj Erste Club paket – ništa te ne košta!

Baš sve što ti treba za početak financijske emancipacije! U jednom jedinom klubu… Pa, je l´ može bolje? Of kors da može jer Erste Club paket omogućava ti pristup novcu 0 - 24, svaki dan, kad god ti padne na pamet. 

Ako misliš da nije lako biti mlad, Erste Club te opet iznenadi – sve to ti nudi jer imaš između 16 i 26 godina. Da, da, do 26. b-daya paket plaćaš 0 kuna mjesečno uz hrpu super usluga

Plus ako želiš:

George.

Svi ste dobrodošli u budućnost bankarenja.

Preuzmite George App, otvorite tekući račun 100% digitalno i postanite dio inteligentne platforme za digitalno bankarstvo!

Popusti i pogodnosti

Sad kad smo te upoznali s uslugama, na red dolaze pogodnosti i popusti kojih ima dovoljno da se osjećaš zadovoljno.

Evo gdje sve možeš ostvariti popuste i pogodnosti:

Popuste možeš realizirati uz kôd koji ćeš dobiti nakon otvaranja Erste Club paketa.

Korisni savjeti

Tekući račun

Transakcijski račun koji služi za primanje novca koji ti se redovno uplaćuje (npr. plaće, mirovine). Uz tekući račun imaš i prekoračenje (minus po tekućem računu) koji ponekad dobro dođe! Ako si već zaposlen i primaš redovnu plaću – ovo je račun za tebe!

Žiroračun

Transakcijski račun koji služi za primanje novca koji ti se povremeno uplaćuje (npr. sredstava na osnovu rada učenika i studenata putem Student servisa, honorara na osnovu ugovora o djelu, autorskih naknada, stipendija, nagrada učenika i studenata, prihoda od poljoprivredne i turističke djelatnosti). Po žiroračunu ne možeš ostvariti  prekoračenje tj. ne možeš ući u minus. Koliko imaš – toliko trošiš. Ako tu i tamo nađeš neki poslić – ovo je račun za tebe!

Prekoračenje

Predstavlja kredit kojim ti banka omogućuje dodatnu lovu na tekućem računu, a prvom sljedećom uplatom automatski se namiruje potrošeni iznos. Osim naziva prekoračenje koristi se i naziv „dozvoljeni minus po tekućem računu“. Sad vidiš da i jedan minus može imati svojih pluseva.

Nedopušteno prekoračenje

Nastaje ukoliko prijeđeš limit prekoračenja. U tom slučaju plaćaš zakonsku zateznu kamatu na prekoračeni iznos sredstava.

Trajni nalog

Riječ je o nalogu za plaćanje čiji je iznos uvijek isti. Osim iznosa, kao vlasnik računa definiraš i razdoblje te dinamiku plaćanja. Trajnim nalogom možeš mjesečno izdvajati određeni iznos na svoju štednju, plaćati gazdi najamninu, a možeš i sa žiroračuna prebaciti novac na svoj tekući račun jer ti tada po njemu možemo odobriti prekoračenje.

SEPA izravno terećenje

To je nalog za plaćanje računa čiji iznos nije uvijek isti i ovisi o potrošnji, a ugovaraš ga s tvrtkom čije račune trebaš redovito plaćati. SEPA izravnim terećenjem možeš plaćati svoje račune za telekomunikacijske usluge, struju i ostale komunalne usluge. Kad ugovoriš SEPA izravno terećenje, banka će automatski teretiti tvoj račun za određene usluge.

Dobiješ lovu na početku mjeseca pa kupiš jednoroga, odjašeš u grad, počastiš prijatelje, kupiš 40 kuglica sladoleda, 30 pari žutih cipela, vratiš se doma i pitaš starce za kino. Možda se tako ne čini na prvu, ali ovo je odličan primjer lošeg raspolaganja budžetom. Jako zabavno, ali loše.

Poanta kućnog budžeta je da cijeli mjesece imaš love za ono što ti treba i da ti na kraju mjeseca još i ostane koja kuna za kasicu prasicu ili štednju u banci. Ali kako to izvesti?

Postoji jedno zlatno pravilo - nisu svi tvoji novci tvoji? Kako to mislite, sad se pitaš? Pa jednostavno, postoji nešto što se zove fiksni i mjesečni troškovi - to su stvari koje moraš platiti fiksno (školarina, članarina u biblioteci, knjige, pokazna karta…) ili mjesečno (stanarina, hrana, režije…) kako god okreneš. Kad od love koju imaš ili ćeš dobiti odbiješ fiksne i mjesečne troškove, ostane ti lova koja je stvarno tvoja i možeš je proćerdati na sve ono što smo spominjali u prvoj rečenici ili staviti na račun.

Prije svega, odlična, odlična odluka!

E sad, treba nabaviti i sredstva za plaćanje školarine, životne troškove itd. I tu upadamo mi s Erste Club kreditom za podmirivanje školarine na preddiplomskim i poslijediplomskim studijima u Hrvatskoj i inozemstvu, troškove privatnih škola, stručnih edukacija, tečajeva itd. S njim možeš financirati i ostale troškove školovanja poput troškova smještaja, studijskih putovanja i slično. Ako te zanimaju detaljni uvjeti ovog pametnog kredita, tu smo za tebe…

Malo je poznat podatak da kada pjesmu “Tata kupi mi auto” pustiš unazad, čuješ stihove: “Štedi ćerce, štedi”. Putovanje, novi smartphone, tečaj španjolskog… želje vrlo često nisu jeftine, ali uz malo discipline i dobru banku za sve možeš uštedjeti. Sigurno se pitaš koliko ti novaca treba za početi, koliko moraš mjesečno uplatiti itd. Stvar je vrlo jednostavna, ovisno o vrsti štednje imaš različite uloge i mjesečne uplati. Super primjer je štednja koju ti omogućuje Erste Club za mlade: početni ulog iznosi svega 100 kn, a nakon toga samostalno odlučuješ o mjesečnoj uplati, tj. uplaćuješ koliko god želiš ili možeš, imaš kunu - uplatiš kunu, imaš milijardu kuna - uplatiš milijardu kuna. Krajnje jednostavno, samo treba malo strpljenja i ustrajnosti.

Bankomat je nakon perilice za rublje apsolutno najbolji izum na svijetu. Imamo mi super osoblje u Erste banci, imamo i Redomat s kojim ne moraš čekati u redu, imamo sve, ali brate ako ne moraš ulaziti u banku - nemoj. A tu su još i nedjelje, praznici, putovanja u inozemstvo i sve one situacije u kojima ne možeš do banke ni da hoćeš. A nećeš :)

Zato imamo odličnu mrežu bankomata, jedan se sigurno nalazi parsto metara od mjesta gdje upravo čitaš ovaj tekst. Evo par napomena za korištenje bankomata:

  1. kartice Erste banke prihvaćene su na svim bankomatima diljem svijeta koji imaju oznaku brenda kartice čiji si korisnik
  2. ako putuješ izvan Europe, savjetujemo podizanje na bankomatima koji podržavaju EMV (Europay, Mastercard, Visa )/čip tehnologiju
  3. korištenje kartice na terminalima izvan Europe prije se mora najaviti banci, kako bi se omogućilo od strane banke podizanje gotovog novca na svim tipovima bankomata (navedeno se NE odnosi na zemlje u Europi) 

Ali mogu li lovu podignuti na bankomatima drugih banaka?

Naravno da možeš, bankomati drugih banaka, iako smo donedavno mislili suprotno, ne grizu. Ali zato uzimaju određenu naknadu pa samo to imaj u vidu.

Nije lijepo psovati. Skoro nikada. Kažemo “skoro” zato što je u nekim trenutcima potpuno prirodno tako brutalno opsovati da pucaju stakla, a starije gospođe u krugu od 100 metara automatski padaju u nesvijest. Jedna od tih situacija je krađa kartice. Srećom, nakon što ste nepoznatom počinitelju spomenuli kompletnu obitelj, kućnog ljubimca, poštara i vodoinstalatera, kroz par jednostavnih koraka možeš spriječiti prokletog nitkova u namjeri da tvojom lovom na internetu kupi jednoroga.

Dakle, ako dođe do krađe/gubitka debitne kartice, ovo su koraci:

  • nazoveš Kontakt centar Erste banke na besplatan broj telefona 0800 7890 ili za pozive iz inozemstva +385 51 365591 (nije besplatan) i zatraži blokadu kartice kako bi se spriječila zlouporaba
  • kartica se može blokirati i pozivom u Erste Group Card Processor na broj telefona 072 600 699# ili odlaskom u bilo koju najbližu poslovnicu Erste banke 

Nakon blokade kartice, sve naknadne transakcije ne mogu se uspješno obaviti. E, nećeš razbojniče!!

Moglo bi te zanimati i: