Erste fragmenti 15

Mladost nije samo ludost...

…ali bilo bi ludo propustiti izložbu mladih umjetnika i umjetnica!

Zato što vjerujemo u budućnost, vjerujemo u mladost. Kada smo prije 15 godina pokrenuli projekt Erste fragmenti, željeli smo stvarati prilike za razvoj umjetnosti. Poslužiti kao odskočna daska, vjetar u leđa, ohrabrujući poticaj onima koji i koje tek počinju.

Nevjerojatnih 15 godina kasnije, s ponosom vas pozivamo na jubilarnu izložbu Erste fragmenata.

Pridružite nam se na otvorenju u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, na kojem ćemo uz veselo druženje s autorima i autoricama dodijeliti ovogodišnji Erste Grand Prix, kao i nagradu Miljenik publike.


Selekciju radova za otkup napravilo je stručno povjerenstvo u sastavu Vanja Babić, Tomislav Buntak, Sebastijan Dračić, Patricia Kiš i Martina Munivrana, a jednogodišnja stipendija pripala je Teuti Gatolin, studentici diplomskog studija Novih medija pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izlažu:

Grgur Akrap, Denis Butorac, Tea Jurišić,
Jelena Petric, Ivan Prerad, Domagoj Rogina,
Klara Rusan, Lana Stojićević i Diana Trohar

FRAGMENT ZA PO DOMA

Ove smo vam godine pripremili posebnu poslasticu! Osim radova otkupljenih za Erste kolekciju, fragmentaši i fragmentašice izložit će po još jedan rad ponuđen na prodaju svim posjetiteljima i posjetiteljicama. Zgrabite ovu priliku i ponesite
jedan fragment doma!

Galerije radova

A dok ste tu, pridružite nam se u šetnji alejom uspomena i prisjetite se svih radova otkupljenih na Erste fragmentima. Veseli nas vidjeti da su mnogi fragmentaši i fragmentašice u međuvremenu izrasli u afirmirana imena hrvatske umjetničke scene.