Prijavite se na radionicu
Škole pametnih financija

Prijavi se na radionicu Škole pametnih financija

Riječ je o vama, vašem novcu i vašim životnim ciljevima

Znate li koliko mjesečno trošite na hranu ili odjeću?

Imate li svoje definirane financijske ciljeve za kraći ili dulji rok?

Upravljate li aktivno svojim mjesečnim prihodima i troškovima?

Prijavite se na besplatnu i interaktivnu grupnu radionicu Upravljanje osobnim financijama u sklopu Škole pametnih financija, velikog projekta društveno odgovornog poslovanja Erste banke.

Radionica traje dva sata, održava se uglavnom nakon ili tijekom radnog vremena i nema prodajni karakter. Dosad je na više od 600 radionica sudjelovalo preko 10000 polaznika. Od anketiranih polaznika njih 83 posto izjavilo je kako im je radionica izrazito ili vrlo korisna.

Poradite na svojim vještinama financijskog planiranja, svjesnog upravljanja potrošnjom, određivanja prioriteta i vođenja kućnog budžeta.

Kako se prijaviti na radionicu?

Prijavite se na radionicu vrlo jednostavno - online!
Radionice se održavaju u poslovnicama banke te online, preko aplikacije Microsoft Teams. Ako već niste korisnik ove aplikacije, možete se prijaviti kao „gost“ preko linka koji će vam naši treneri poslati e-mailom. Za sudjelovanje je potrebno računalo s kamerom i mikrofonom, ili pametni telefon ili tablet.

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u radionici banke, odaberite termin uz koji su navedeni grad i adresa poslovnice.

O radionici

1

Radionica traje 2 sata, interaktivna je i besplatna

2

Grupe su do najviše 20 polaznika

3

Nema prodajni karakter!

4

Predavači su iskusni i posebno osposobljeni treneri Erste banke

5

Održava se online do dva puta mjesečno izvan radnog vremena. Termine održavanja radionica provjerite ovdje.

6

Udobno se smjestite i naučite kako dovesti u red svoje financije.

Što kažu polaznici?

Na pitanje koliko im je radionica bila korisna, polaznici su dali prosječnu ocjenu 4,24.*, a treneri su dobili prosječnu ocjenu 4,70.* Čak 84% polaznika potvrdilo je da ih radionica potiče na usvajanje nekih dobrih financijskih navika (primjerice, vođenje budžeta, štednja, postavljanje financijskih ciljeva ili svjesno upravljanje potrošnjom).*

* Rezultati anonimnih anketa o zadovoljstvu radionicom provedeni su tijekom 2019. i do ožujka 2020. Broj ispitanika je 2228, ocjene su raspona od 1 do 5, pri čemu je 1 najmanja, a 5 najveća ocjena.

Komentari polaznika

Kome je radionica namijenjena?

Radionica je namijenjena svim odraslim osobama, neovisno o predznanju i osobnoj financijskoj situaciji. Na dosadašnjim radionicama sudjelovale su osobe različitih profila - od onih s niskim imovinskim statusom i prosječnim mjesečnim primanjima pa sve do predsjednika uprava ponajvećih hrvatskih poduzeća.

VAŽNO! Radionica nema prodajni karakter i u potpunosti je oslobođena poruka koje bi polaznici mogli shvatiti kao nametljive! Isključivi cilj održavanja radionica je doprinijeti povećanju općeg stupnja financijske pismenosti, što je opći cilj Škole pametnih financija.

Ciljevi radionice

Upoznati jednostavne alate za svakodnevno upravljanje osobnim financijama.

Usvojiti svjesno donošenje potrošačkih odluka.

Upoznati jednostavne metode štednih navika.

Za poduzeća, udruge i škole

Poduzeća i organizacije

Dvosatne besplatne radionice na temu Upravljanja osobnim financijama organiziramo primarno za grupe djelatnika raznih javnih i privatnih poduzeća, institucija, javnih ustanova, zatim članove i goste udruga, studentskih organizacija.

Radionice se održavaju online u dogovorenom terminu preko Microsoft Teamsa, u grupama do 20 sudinika.

Za dogovor preuzmite letak i javite nam se e-mailom na spf@erstebank.hr.

 

Osnovne i srednje škole

Sa školskom godinom 2018./2019. kroz međupredmetnu temu Poduzetništvo u sve je hrvatske osnovne i srednje škole uvedena domena ekonomske i financijske pismenosti. U sklopu Škole pametnih financija provodimo i radionice Dobre financijske navike za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih te sve razrede srednjih škola. Online radionica traje jedan školski sat te je sadržajno usklađena s međupredmetnom temom Poduzetništvo.

Dosad je nekoliko stotina učenika sudjelovalo na našim radionicama diljem Hrvatske. Anonimna anketa o zadovoljstvu učenika radionicom pokazuje visoke ocjene, što nas motivira za daljnji rad i iskreni doprinos razvoju financijske pismenosti. Radionice u sklopu Škole pametnih financija nemaju prodajni ili reklamni karakter i u potpunosti su oslobođene poruka koje bi učenici mogli shvatiti kao komercijalno nametljive. Naš isključivi cilj je doprinos povećanju općeg stupnja financijske pismenosti među ljudima svih dobnih skupina.

Za dogovor preuzmite letak i javite nam se e-mailom na spf@erstebank.hr.