Pokrećem posao

Kada imate dobru poslovnu ideju i trebate partnera

Imate dobru poslovnu ideju i odlučili ste pokrenuti vlastiti posao, ali niste sigurni koji je sljedeći korak? Došli ste na pravo mjesto! Da bismo vam olakšali početak poslovanja imamo sve što vam je potrebno, od transakcijskog računa, moćnih online usluga do potpore putem financiranja.

Što je potrebno učiniti prilikom pokretanja posla?

Prije otvaranja računa potrebno je uplatiti gotov novac za osnivački polog. Uplatu možete obaviti u bilo kojoj poslovnici Banke:

  • na račun HR9524020061031262160
  • poziv na broj 05 100109985

Račun je utvrđen za tu namjenu i temeljem njega Banka odmah izdaje potvrdu o uplati osnivačkog pologa za potrebe registracije poslovnog subjekta kod Trgovačkog suda.

Uplatu osnivačkog pologa možete obaviti i u poslovnicama FINA-e, koja u ime Banke izdaje potvrdu o uplati osnivačkog pologa za potrebe registracije poslovnog subjekta kod Trgovačkog suda.

Kada otvorite transakcijski račun za redovno poslovanje, sredstva osnivačkog pologa prenijeti će se na novootvoreni račun. Ako se postupak registracije obustavi, osnivački polog će vam se vratiti na vaš zahtjev, uz povrat originalne potvrde o uplati osnivačkog pologa.

Za prijenos sredstava osnivačkog pologa na transakcijski račun dovoljan je zahtjev za povrat/isplatu osnivačkog pologa, potpisan od zastupnika novoosnovane pravne osobe.

 

Kako otvoriti račun online?

Prije nego započnete, pripremite Rješenje o upisu u registar nadležnog tijela ili odgovarajući akt o upisu poslovnog subjekta kako biste pri ruci imali potrebne podatke.

Krenite! Odaberite račun koji odgovara potrebama vašeg poslovanja. Ne zaboravite moćne usluge on-line bankarstva uz koje vaše poslovanje postaje jednostavnije.

Po završetku još jednom provjerite unesene podatke te ih jednim klikom „pošaljite“ u banku. Unesene podatke možete provjeriti i u formi obrazaca te ih možete lokalno spremiti i/ili ispisati.

Nema potrebe za ispisom obrazaca ukoliko ste zakonski zastupnik te osobno dolazite u poslovnicu.

Dobit ćete popis statusne dokumentacije koju je potrebno dostaviti, a online ispunjeni obrasci čekat će vas u bilo kojoj poslovnici banke. Po dolasku u poslovnicu potrebno ih je potpisati i ovjeriti.

Vaš poslovni račun bit će otvoren najkasnije sljedeći radni dan o čemu ćemo vas obavijestiti. Poštom na adresu naznačenu u dokumentaciji dostavit ćemo vam originalan primjerak Ugovora s brojem novootvorenog računa.

Zatražite transakcijski račun online

 

Odaberite transakcijski račun koji odgovara potrebama vašeg poslovanja.

 

 

Trebate više informacija?

 

Postavite nam pitanje ili dogovorite sastanak.