Turistički komplet

Za one koji vjeruju da gosti zaslužuju najbolji smještaj.

 • kredit do 300.000 kuna samo uz osnovne instrumente osiguranja
  i fiksnu kamatnu stopu
 • žiro račun s Visa karticom za lakše poslovanje
 • on-line bankarstvo koje štedi vrijeme i novac
 • usluga Erste Rate za podizanje gotovine na rate
 • aktivna štednja uz atraktivnu premiju na kamatu

Turistima više nisu dovoljni sunce, more i priroda. U oštroj konkurenciji pazi se na svaki detalj – traži se visoka kvaliteta smještaja, dodatni sadržaji, što bolja ponuda.

Naš turistički kredit omogućuje vam da sve posložite za početak sezone i svojim gostima ponudite nešto o čemu će s oduševljenjem pričati kada se vrate kući te nešto zbog čega će se rado vraćati upravo vama.

Što sve možete s Erste turističkim kreditom

Adaptacija, uređenje, rekonstrukcija i opremanje postojećih kapaciteta

Kupnja, dogradnja ili
izgradnja novih smještaja, sportskih ili ugostiteljskih kapaciteta

 

Nabava plovila ili druge opreme, u svrhu iznajmljivanja za turizam

Izgradnja
bazena

Refinanciranje postojećih turističkih kredita odobrenih u drugim
bankama

Turistički kredit bez hipoteke

Iznos*

od 3.750
do 300.000 HRK

Rok povrata*

od 6 do 96,
odnosno 120 mjeseci

Kamatna stopa*

od 4,19%
do 4,39%
fiksna

* Maksimalni iznos kredita, maksimalni rok otplate kao i visina kamatne stope utvrđuju se u skladu s procjenom kreditnog rizika Korisnika kredita za Banku te ovisi o poslovnom odnosu Korisnika kredita s Bankom. U slučaju potrebe za većim iznosima kredita, slobodno nam se obratite u najbližoj poslovnici. Minimalni i maksimalni iznos kredita u kunama (od 500 do 40.000 eura) izračunati su po tečaju 7,5 kuna za euro. U slučaju promjene tečaja eura, mogući su drugačiji iznosi minimalnih i maksimalnih iznosa kredita.

** Za iznos turističkog kredita bez hipoteke od 75.000 HRK na rok otplate od 10 godina, uz fiksnu kamatnu stopu od 4,19%, mjesečni anuitet iznosi 766,13  HRK. Efektivna kamatna stopa (EKS) izračunata je na dan 1.7.2021. i iznosi 4,27%.

Turistički kredit uz hipoteku

Iznos*

od 75.000
do 3.750.000 HRK

Rok povrata*

od 3 do
15 godina

Kamatna stopa*

od 3,98%
do 4,38%
promjenjiva

* Maksimalni iznos kredita, maksimalni rok otplate kao i visina kamatne stope utvrđuju se u skladu s procjenom kreditnog rizika Korisnika kredita za Banku te ovisi o poslovnom odnosu Korisnika kredita s Bankom. U slučaju potrebe za većim iznosima kredita, slobodno nam se obratite u najbližoj poslovnici. Minimalni i maksimalni iznos kredita u kunama (od 10.000 do 500.000 eura) izračunati su po tečaju 7,5 kuna za euro. U slučaju promjene tečaja eura, mogući su drugačiji iznosi minimalnih i maksimalnih iznosa kredita.

** Za iznos turističkog kredita s hipotekom od 500.000 HRK na rok otplate od 15 godina, uz promjenjivu kamatnu stopu od 3,98%, mjesečni anuitet iznosi 3.693,43 HRK. Efektivna kamatna stopa (EKS) izračunata je na dan 1.9.2021. i iznosi 4,17%. U EKS je uključen jednokratni trošak procjene nekretnine u iznosu od 1.250 HRK te trošak premije osiguranja imovine u iznosu od 225 HRK godišnje.

Dodatne pogodnosti

 • iznos kredita već od 3.750 kuna
 • rok otplate već od 6 mjeseci
 • do 110.000 kuna može se isplatiti bez dokumentiranja namjene
 • mogućnost ugovaranja prijevremene otplate kredita bez dodatnih troškova i dolazaka u banku
 • smanjenje kamatne stope za objekte kategorizirane s 4 ili 5 zvjezdica ili za kupnju objekta s energetskim certifikatom (A ili višeg), kao i za objekte koji će nakon ulaganja dobiti viši energetski razred
 • kredit je moguće ostvariti bez obzira je li vam iznajmljivanje turističkih kapaciteta osnovni ili dodatni izvor prihoda

Kako realizirati kredit?

Bez obzira na to jeste li kredit odlučili zatražiti online ili u poslovnici, naša su vam vrata uvijek otvorena. Možda vam treba samo savjet o tome što je najbolje za vas ili jednostavno na licu mjesta želite saznati koje su vam sve opcije dostupne.

U tom slučaju obavezno dogovorite sastanak u poslovnici u vrijeme koje vam odgovara jer vas želimo dočekati spremni na sve vaše želje i imati odgovore na sva vaša pitanja.

Dodatne pogodnosti za korisnike turističkih kredita Erste banke

10% popusta u Lesnini

Opremite svoj dom onako kako ste oduvijek sanjali! U Lesnini pronađite namještaj i opremu za svoj dom - od kuhinje i dnevnog boravka do tekstila, rasvjete ili kupaonskog pribora.

10% popusta u Dormeu

Bilo da se selite ili obnavljate svoj dom, uvijek je dobro zapitati se koliko je star vaš madrac i je li vrijeme za novi. Izaberite iz asortimana Dormeo madraca upravo onaj koji vama najbolje odgovara!

10% popusta u Top Shopu

Miran san? Inovativna rješenja za vašu kuhinju? Brže i učinkovitije čišćenje doma? Ili opuštanje nakon napornog dana? Jedinstvene proizvode za svaki dom pronađite u širokom asortimanu brendova Dormeo, Delimano, Rovus, Walkmaxx i Wellneo.

20% popusta Wiener osiguranje VIG

Osigurajte svoje stvari koje čuvaju vaša sjećanja i uljepšavaju vaš dom. Uz realizaciju kredita ostvarite popust na Paket osiguranja stvari kućanstva.

Provjerite što još možete uključiti u svoj Erste turistički komplet:

Kada sezona završi, dobro je znati kako na temelju prihoda ostvarenih turističkom djelatnošću možete ostvariti gotovinske, stambene i druge kredite Erste banke!

Zatražite turistički kredit online

Jednostavnije i brže.

Naša vrata su vam uvijek otvorena

Samo obavezno dogovorite sastanak u poslovnici ili naručite poziv jer želimo da vas dočekaju odgovori na sva vaša pitanja. 

Online podrška 6 - 22

Odaberite način komunikacije koji vam najviše odgovara.