Objavljene mjere za odgodu kreditnih obaveza građana. Saznajte više

Turistički komplet

Za one koji vjeruju da gosti zaslužuju najbolji smještaj.

 • kredit do 290.000 kuna samo uz osnovne instrumente osiguranja,
  fiksnu kamatnu stopu i bez naknade uz online zahtjev
 • žiro račun s Visa karticom za lakše poslovanje
 • on-line bankarstvo koje štedi vrijeme i novac
 • usluga Erste Rate za podizanje gotovine na rate
 • aktivna štednja uz atraktivnu premiju na kamatu

Funkcioniranje osnovnih usluga i proizvoda odvija se redovno. Međutim, zbog novonastalih okolnosti i COVID-19, dinamika zaprimanja i obrade zahtjeva može privremeno biti ponešto usporena. Zahvaljujemo vam na razumijevanju i strpljenju.

Turistima više nisu dovoljni sunce, more i priroda. U oštroj konkurenciji pazi se na svaki detalj – traži se visoka kvaliteta smještaja, dodatni sadržaji, što bolja ponuda.

Naš turistički kredit omogućuje vam da sve posložite za početak sezone i svojim gostima ponudite nešto o čemu će s oduševljenjem pričati kada se vrate kući te nešto zbog čega će se rado vraćati upravo vama.

Što sve možete s Erste turističkim kreditom

Adaptacija, uređenje, rekonstrukcija i opremanje postojećih kapaciteta

Kupnja, dogradnja ili
izgradnja novih smještaja, sportskih ili ugostiteljskih kapaciteta

 

Nabava plovila ili druge opreme, u svrhu iznajmljivanja za turizam

Izgradnja
bazena

Refinanciranje postojećih turističkih kredita odobrenih u drugim
bankama

Turistički kredit bez hipoteke

Fiksna kamatna stopa *

od 4,19%
(EKS 4,32%)*
za rok otplate do 10 godina

Maksimalni iznos **

290.000 kuna

Naknada za obradu

1% maksimalno do 600 kuna
bez naknade do 2 godine

* Uz navedene uvjete i uz naknadu za obradu kredita od 600 kuna na dan 1.3.2020. efektivna kamatna stopa (EKS) iznosi 4,32%, mjesečni anuitet 2.962,37 kuna i ukupan iznos koji klijent treba platiti iznosi 356.084,03 kuna. Status klijenta nije obavezan.

** Maksimalni iznos utvrđuje se sukladno procjeni kreditnog rizika korisnika kredita za banku.

Turistički kredit uz hipoteku

Promjenjiva kamatna stopa *

od 4,08%
(EKS 4,90%)*
za rok otplate do 15 godina

Maksimalni iznos **

3.750.000 kuna

* Za iznos kredita 500.000,00 HRK uz rok otplate 15 godina na dan 1.3.2020. efektivna kamatna stopa (EKS) iznosi 4,90%, mjesečni anuitet 3.718,52 HRK i ukupan iznos koji klijent treba platiti iznosi 700.552,78 HRK. EKS je izračunat na navedeni iznos kredita, navedenu visinu kamatne stope i rok otplate te uz jednokratni trošak procjene nekretnine u iznosu od 1.225,00 HRK, godišnju premiju za policu osiguranja imovine u iznosu od 225,00 HRK i uz godišnju premiju za policu osiguranja od nezgode u iznosu od 1.700,00 HRK. Status klijenta nije obavezan.
Turistički kredit s rokom otplate od 3 do 15 godina u iznosu 110.000,00 do 2.000.000,00 HRK, moguće je ugovoriti isključivo uz osiguranje hipotekom na nekretnini stambene namjene. Za odobravanje ugovora o turističkom kreditu osiguranom hipotekom obvezno je utvrditi procjenu nekretnine od strane ovlaštenih procjenitelja prihvatljivih banci, te je kao dodatni instrument osiguranja obvezno sklapanje police osiguranja nekretnine te police osiguranja života ili police osiguranja od nezgode.

** Maksimalni iznos utvrđuje se sukladno procjeni kreditnog rizika korisnika kredita za banku.

Dodatne pogodnosti

 • iznos kredita već od 3.750 kuna
 • rok otplate već od 6 mjeseci
 • do 110.000 kuna može se isplatiti bez dokumentiranja namjene
 • mogućnost ugovaranja prijevremene otplate kredita bez dodatnih troškova i dolazaka u banku
 • smanjenje kamatne stope za objekte kategorizirane s 4 ili 5 zvjezdica ili za kupnju objekta s energetskim certifikatom (A+, A, B i C), kao i za objekte koji će nakon ulaganja dobiti viši energetski razred
 • kredit je moguće ostvariti bez obzira je li vam iznajmljivanje turističkih kapaciteta osnovni ili dodatni izvor prihoda

Kako realizirati kredit?

Bez obzira na to jeste li kredit odlučili zatražiti online ili u poslovnici, naša su vam vrata uvijek otvorena. Možda vam treba samo savjet o tome što je najbolje za vas ili jednostavno na licu mjesta želite saznati koje su vam sve opcije dostupne.

U tom slučaju obavezno dogovorite sastanak u poslovnici u vrijeme koje vam odgovara jer vas želimo dočekati spremni na sve vaše želje i imati odgovore na sva vaša pitanja.

Iskoristite svoj turistički kredit u Emmezeti!

Uredite smještaj u Emmezeti i spremno dočekajte goste. Pronađite namještaj, tehniku i dekoracije po najpovoljnijim cijenama za svoje turističke kapacitete - od kuhinje i dnevnog boravka do vrtnog namještaja i spavaće sobe.


Korisnici Erste turističkih kredita ostvaruju pravo na vaučer koji mogu zamijeniti za popust u Emmezeti za plaćanje gotovinom te svim debitnim i kreditnim karticama koje izdaju Erste banka ili Erste Card Club.

15%popusta na dekoracije

10%popusta na namještaj

5%popusta na tehniku

Ostvarite 20% popusta na policu osiguranja nekretnina

Učinite svoje poslovanje sigurnim ugovaranjem police osiguranja nekretnina koje služe za turističko iznajmljivanje kod našeg partnera Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

Provjerite što još možete uključiti u svoj Erste turistički komplet:

Kada sezona završi, dobro je znati kako na temelju prihoda ostvarenih turističkom djelatnošću možete ostvariti gotovinske, stambene i druge kredite Erste banke!

Zatražite turistički kredit online

Jednostavnije i brže.

Naša vrata su vam uvijek otvorena

Samo obavezno dogovorite sastanak u poslovnici ili naručite poziv jer želimo da vas dočekaju odgovori na sva vaša pitanja. 

Online podrška 0 - 24

Odaberite način komunikacije koji vam najviše odgovara.