Best of South East

Znanje ne poznaje granice.

Stipendijski program Best of South East namijenjen je diplomantima i studentima pravnog ili ekonomskog usmjerenja i obuhvaća jednogodišnju praksu u Sparkasse Bank te godinu dana studiranja na Sveučilištu u Grazu.

Stipendija Best of South East dodjeljuje se studentima mlađima od 27 godina, a odlikuju se osobinama kao što su predanost radu, razvijene komunikacijske vještine te sposobnost za analitičko i praktično ekonomsko razmišljanje. Jedan od uvjeta jest i izvrsno poznavanje engleskog i dobro poznavanje njemačkog jezika. Program je 2008. pokrenula Steiermärkische Sparkassen Bank u suradnji sa Sveučilištem u Grazu, a u Hrvatskoj ga provodi Erste banka. Cilj ovoga programa jest omogućiti talentiranim studentima i diplomantima prava i ekonomije da se dodatno obrazuju i odrade praksu u međunarodnom okruženju te tako steknu dragocjena iskustva koja će im koristiti u profesionalnom životu.

Od 2017. godine u suradnji Tehničkim sveučilištem u Grazu u sklopu programa dodjeljuju se i stipendije za područje tehničkih znanosti te u suradnji Rudarskim sveučilištem u Loebenu stipendije za studij geološkog i metalurškog usmjerenja.

Od 2018. godine u suradnji sa Sveučilištem za muziku i izvedbene umjetnosti u Grazu dostupne su i stipendije iz umjetničkog područja, odnosno pjevanja, koncertnog pjevanja i operne izvedbe.

 

Moglo bi vas zanimati